-‘Sigorta Acente Muhasebesi Eğitimi’ açılışında konuşan MATSO Başkanı Boztaş, TOBB ve Bakanlık nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda sigorta sektörünü KOSGEB kapsamına aldırdıklarını söyledi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) işbirliğinde MATSO Toplantı salonunda Manavgat’ta hizmet veren sigorta acentelerine yönelik olarak ‘Sigorta Acente Muhasebesi Eğitimi’ gerçekleştirildi.

Eğitime, MATSO Yönetim Kurulu Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akar, 12. Meslek Komitesi Başkanı Hilmi Acar, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) Başkanı İbrahim Düzenli ve çok sayıda sigorta acentesi yetkilisi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO sigorta sektörüne yönelik de çok sayıda toplantı düzenlediklerini belirterek sektörün gelişimine büyük önem verdiklerini söyledi. Sigorta sektörünün KOSGEB kapsamına alınması konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konsey Üyesi olarak TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimde bulunarak çeşitli çalışma yaptıklarını anlatan Boztaş, çalışmalar sonunda sigorta sektörünün KOSGEB kapsamına alındığı hatırlattı. Sigorta acentelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Boztaş, "MATSO olarak bünyelerinde bulunan tüm sektörlere yönelik çalışma yaptıklarını hatırlatarak “Üyelerimizin talepleri doğrultusunda, üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda toplantı seminer ve eğitimlerimiz devam edecek” diye konuştu

ANSAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Düzenli, muhasebe eğitiminin sigorta sektörü için önemine vurgu yaparak eğitimli yetkin personel ve eğitimli yetkili acentelerle sektörün hak ettiği pozisyona geleceğini söyledi. Düzenli, "Eğitim faaliyetlerine son derece önem veriyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda mesaimizin çoğunu bu konuda harcıyoruz. Kişi başına sigorta tüketimi en düşük olan ürünlerden biri hala sağlık sigortası ve hayat poliçeleri. Bu konuda kat edilecek büyük bir yol bulunuyor. Acentelerin daralan iş hacimleri için en temel satış büyüme konusunu bu doğrultuda sağlık ve hayat poliçeleri teşkil ediyor. Bu konuyu ANSAD olarak çok önem veriyoruz. Mesleki gelişimimizle refah seviyemizin hedefi doğrultusunda ben, sen, o demeyi bırakıp biz diyerek gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, güçlü olalım. Yönetim kurulumuzda hiçbir menfaati olmadan işimizden, ailemizden fedakârlık yaparak bu asil görevi severek ve çok çalışarak sizlerin desteğiyle en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu eğitimde bize ev sahipliği yapan, her türlü desteği veren ve eğitime katılan MATSO Başkanımız Ahmet Boztaş’a teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenli’nin konuşmasının ardından Polisoft Yazılım AR-GE Müdürü Volkan Kamadan tarafından katılımcılara Sigorta Acente Muhasebesi Eğitimi’ verdi.