Torosların taş ve maden ocakları tarafından adeta işgal edildiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, ”İşin içine rant girince AKP’nin gözü kutsal yerleri bile görmüyor. İnanın Mina dağı Türkiye’de olsa hiç düşünmeden taş ocağı açılmasına izin verirlerdi” dedi.

 

                   Geçen hafta Antalya İl Genel Meclisi’nde tartışmalara neden olan Hacısekililer köyü yakınına taş ocağı açılmasına izin verilmesi konusuna MHP Antalya İl Teşkilatı sahip çıktı. MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Bülent Önal,  İl Genel Meclisi MHP grup sözcüsü Zeki Tunç, Maden Ocakları ile Ruhsatları İnceleme Komisyonu Başkanı Bayram Dal, İl Genel Meclis Üyesi Ali Arslan ve MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Ali Palabıyık Hacısekililer’de muhtarlar ve yöre halkı ile bir araya geldi.

 

                   Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, AKP’nin her şeyde olduğu gibi taş ocakları konusunda da oldu bittiyi tercih ettiğini belirterek, şunları söyledi:

 

                   “Gözlerini o kadar rant hırsı bürüdü ki, kutsal yerlerimizde bile bu tür işletmelere izin vermekten çekinmiyorlar. Mina dağı Türkiye’de olsa oraya da taş ocağı açılması konusunda gözü kapalı izin verirlerdi. Bu ocaklara izin verilirken, bölge halkının, kurum ve kuruluşların görüşlerinin sorulması gerekiyor. Masa başından alınan kararlar halkı ve bölgeyi zor durumda bırakıyor. Bu milletin gidecek başka bir yeri yok. O yüzden tarımsal alanlarına, içme suyu kaynaklarına zarar vererek, buraları terk et demenin anlamı yok.”

 

                  MHP Antalya İl Başkanı Çetin, muhtarlara ve yöre halkına haklı davalarında sonuna kadar yanlarında yer alacaklarının sözünü verdi.

 

 

                                                                                                       MHP BASIN BÜROSU