Antalya Büyükşehir Belediyesi projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor. Son dönemki açılışlarıyla dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, Vatan Bulvarı’nda Sedir ve Güvenlik mahallelerini birleştirecek Çallı Üstgeçidi’nin temelini attı. Coşkulu geçen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya için projelerde çok aceleci olmak yerine çok seçici olduklarını söyledi.
Bu bölgeye üstgeçidin zorunlu hale geldiğini anlatan Akaydın, kendi dönemlerinde ikinci üstgeçidi buraya yaptıklarını kaydetti. Kepez ve Santral mahallelerini bağlayan üstgeçidin çok beğenildiğini aktaran Akaydın, Çallı’ya da benzeri bir üstgeçit yapacaklarını söyledi. Son 5 yılda Antalya’da 300 proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Akaydın, bunlardan 60’ının büyük projeler olduğunu kaydetti.
Başkan Akaydın, “Bu üstgeçit bölge halkını rahatlatacaktır. Bu yüzden bu yatırımın temelini büyük bir zevkle atıyorum. Bu köprünün maliyeti 2 milyon 250 bin civarında ve 49 metre büyüklüğünde. Üstgeçit çok önemli bir Türk mimar tarafından projelendirildi. 2 panoramik asansörü sayesinde engelliler rahatlıkla bu üstgeçitten yararlanacak. 4 yürüyen merdiveni olacak üstgeçitte özel taşlar kullanılacak ve led aydınlatma olacak. Bu üstgeçit buraya görsel bir güzellik katacak. Antalya’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Sedir Mahalle Muhtarı Hasan Kahraman ve Güvenlik Mahallesi Muhtarı Necati Çimen, Akaydın’a çiçek vererek teşekkür etti. Muhtarlar, üstgeçit sayesinde artık bu bölgede kimsenin trafik kazasında ölmeyeceğini belirtti. Konuşmaların ardından Akaydın ve beraberindekiler, butona basarak üstgeçidin temelini attı. Öte yandan açılış töreninde fenalaşan bir kişiye ilk müdahaleyi Başkan Akaydın yaptı. Akaydın’ın müdahalesinin ardından fenalaşan kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.