Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı projeleri ödüllendirilmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı kapsamında üretilen Kepez-Santral Yerleşim Projesi 6’ncı Yerel Yönetim Ödülleri’nde taçlandırıldı. Yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün projelerin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada 9 kategoride değerlendirilme yapıldı.
TÜRKİYE İÇİN MODEL PROJE
Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nın Kepez-Santral Yerleşim Projesi Katılımcı Yönetim dalında ödüle layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi Türkiye için bir model oluşturabilme potansiyeline sahip olduğu için bu ödüle layık görüldüğü dile getirildi. 
30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Kepez ve Santral mahallelerinin 30 yıllık imar sorununu halka rağmen değil, halkla birlikte çözen Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez-Santral Mahallesi Projesi, 3 bin 400 yapının bulunduğu, 13 bin 469 kişinin yaşadığı 140 hektarlık alanı kapsayan Kepez ve Santral mahallelerinin imar sorunu vatandaşların beklentileri doğrultusunda çözmüştü. Her adımı halkın katılımıyla yapılan planlama çalışmaları kapsamında hak sahiplerinin tercihlerini belirlemek üzere referandum yapıldı. 
DAHA ÖNCE DE ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİ
Hak sahiplerinin tamamı, Büyükşehir Belediyesi’nin isteyene arsa tapusu, isteyene konut tapusu şeklindeki karma plana “evet” dedi. Vatandaşlara yakında tapuları verilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin, iki mahallenin 30 yıllık imar sorunu çözen Kepez-Santral Mahalleleri Yeniden Yerleşim Projesi” Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü’nü de kazanmıştı.