Muratpaşa Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yatırımlarının toplu açılışını ve yeni projesinin temel atma törenini gerçekleştirecek. Cumartesi saat 13.30’da Ziya Gökalp Kent Parkı’nda gerçekleştirilecek törende sevilen sanatçı Koray Avcı sahne alacak.

Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Yerel yönetim insan demektir” anlayışıyla Muratpaşa’da insana dokunan, hayatı değiştirip yaşam kalitesini yükselten projeleri bir bir gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi, son döneme çalışmalarını Cumartesi düzenleyeceği toplu açılış töreniyle Antalyalılara buluşturuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek tören, Antalya’nın Akdeniz’e uzanan en uç noktası Ziya Gökalp Kent Parkı’nda gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin de temel atmasının da gerçekleştirileceği tören saat 13.30’de Koray Avcı konseriyle başlayacak.

Sevilen sanatçı Avcı konserinin ardından Başkan Uysal ve sonrasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu birer konuşma yapacak. Konuşmalarından ardından Muratpaşa Belediyesi’nin yapımının tamamladığı 5 yeni parkla birlikte 35 bin 500 metrekarelik Ziya Gökalp Kent Parkı, Memurevleri Mahallesi Eğitim ve Bilgi Merkezi, Doğuyaka Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun açılışlarıyla Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri temel atma töreni gerçekleştirilecek.

ANTALYA’NIN BALKONU: ZİYA GÖKALP KENT PARKI

Antalya’nın denize uzanan en uç noktası Baba Burnu’nu çevreleyen ve yıllarca işgalli olarak bazı çevrecelerce kullanılan 35 bin 500 metrekarelik alan, kent parkı olarak projelendirildi. Konyaaltı’ndan Lara’ya kentin en güzel kıyı panoramasını sunan parkın yapım aşamasında alanda bulunan 282 ağaç korundu. Parka, ayrıca, 119 turunç fidanı dikilirken peyzaj düzenlemesinde 28 bin 448 mevsimlik çiçek, 2 bin 845 kalıcı bitki kullanıldı. Deniz suyu kullanılan şelaleler ve havuzun oluşturulduğu parkta 3 doğal çöküntünün etrafında yürüyüş parkurları da yapıldı. Ziya Gökalp Parkı, uygun fiyatlı kafeterya hizmetiyle şimdiden kent sakinlerinin biraraya geldiği kamusal mekan halini aldı.

5 YENİ PARK

Ziya Gökalp Kent Parkı’yla birlikte Kızılarık, Etiler, Altındağ, Cumhuriyet, MeydankavağıMahalleleri’nde 12 bin 20 metrekare genişliğe sahip 5 yeni parkın da törende açılışı gerçekleştirilecek.

MEMUREVLERİ MAHALLESİ EĞİTİM VE BİLGİ MERKEZİ

Memurevleri Mahallesi’nde bulunan merkez Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek ve Zeytinköy’ün ardından 3’üncü Eğitim ve Bilgi Merkezi oldu. 8 derslik ve 300 öğrenci kapasitesine sahip merkezde zengin bir kütüphane de bulunuyor. İlköğretim öğrencilerine yönelik tamamen ücretsiz olan merkezde sadece dersleri destekleyici değil çocuklarının sosyo-kültürel gelişimine yönelik programlar da uygulanacak.

DOĞUYAKA MAHALLESİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

‘Yerel yönetim insan demektir’ anlayışıyla temel ve sosyal belediyecilik alanında Türkiye çapında çalışmalar gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi, Doğuyaka Mahallesi’nde inşa ettiği binayı Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis etti. Doğuyaka Mahallesi 1217 Sokak üzerinde yer alan Aile Sağlığı Merkezi, 580 metrekare alan üzerine inşa edildi. Merkezde 2 hekim görev alıyor.

75’İNCİ YIL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ SPOR SALONU

Muratpaşa Belediyesi, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında 5’inci spor salonu, 8’nci spor tesisinin inşaatını 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Salonu, 755 metrekare alan üzerine inşa edildi. Spor salonunda 2 soyunma odası, tuvalet, duş, lavabo, engelli tuvaleti, malzeme odası ve antrenör toplantı odası yer alıyor. Eğitim ve öğretim saatleri içinde öğrencilerin kullanımında olacak salon, bu saatler dışında okulun da bir parçası olduğu Yüksekalan Mahallesi sakinlerine kapılarını açacak. Salon, kültür, sosyal hizmetler için de değerlendirilebilecek.

YEŞİLBAHÇE MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ

Cumartesi törenle temeli atılacak Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, 3 bin 576 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 3 kat olarak projelendirilen pazar yeri 20 bine yaklaşan nüfusuyla mahallenin yaşam merkezi olarak tasarlandı. Toplam 12 bin 290 metrekare inşaat alanına sahip pazar yerinin bodrum katında otopark yer alacak. Pazarda 313 tezgah, 11 dükkan bulunacak.