Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Mustafa Çoban, aziz şehitlerin verdiği mücadelenin, bugünün meselelerinin çözümü için ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 14-20 Nisan Şehitler Haftası’nı kutladı. Şehitlerin sayesinde dimdik ayakta durduğunu belirten Başkan Çoban, “Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i. Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” mısralarıyla Çanakkale’de kanlarıyla birliği kurtaran ve zaferi göremeyip destanını yazan, Mehmet Akif’in Bedr’in aslanlarıyla eş tuttuğu aziz şehitlerimizin verdiği mücadele, bugünün meselelerinin çözümü için de ilham kaynağımızdır” dedi.

Çoban, “Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Vatanını canından aziz bilen, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum” şeklinde konuştu.