Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya’yı köşe bucak gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmeye devam ediyor. Haftanın neredeyse 7 gününü ilçeleri ve köyleri gezerek geçiren Akaydın, her gittiği yerde sevgi gösterileriyle karşılanıyor. Son olarak Demre ilçesinde Antalyalılarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve CHP Demre Belediye Başkan Adayı Yusuf Kapar, konvoyla vatandaşları selamladı. Başkan Akaydın, bazen otobüsü durdurarak kendisine el sallayan çocuklara hediye verdi. Başkan Akaydın, daha sonra Demre Meydanı’nda halka seslendi.
Başkan Mustafa Akaydın, kimseyi ayırt etmeden herkesi kucakladıklarını söyledi. Akaydın, “Biz vatan bütünlüğünde kim olursa olsun herkesi kucaklıyoruz. Bizde partizanlık yoktur. Bizden destek isteyen bütün belediyelerimize elimizden geldiğince destek verdik. Bizden olmayanı korkutmadık, herkese yardım götürdük. 5 yıllık dönemimizde kul hakkı yemeden, çalmadan çaldırmadan Antalya’yı yönettik. 5 yıl daha aynı şiarla sizlerin vereceği destekle yeniden Antalyamızı ilçelerimizle birlikte yönetmek istiyoruz” dedi.
Siyasette bilimi kullandıklarını ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, şöyle devam etti: “Koltuğu kendimiz için değil, halkımız adına yönettik. Ranta yönelik proje üretmedik. Eşimizi, çocuğumuzu, yakınımızı zengin etmedik. En büyük övünç kaynağımız da budur. Emeğimizde alın terimiz var. 5 yıldır geliri azalan bir siyasetçiyim.” 
Mustafa Akaydın, vatandaşların Demre’yi işi bilenlere emanet edeceğine inandığını belirterek “Bu iradeyi Demrelilerde görüyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından CHP’nin seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Başkan Akaydın,  daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek destek istedi. Akaydın’ı karşılarında gören vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Bazı vatandaşlar, Akaydın ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Akaydın, akşam saatlerinde Çevreli köyünde köylülerle buluştu.
Yeni dönemle birlikte köylerin de Büyükşehir’e bağlanacağını kaydeden Akaydın, köylülerin sorunlarını bildiğini ve buna yönelik projeler üreteceklerini dile getirdi. Köylüler, Başkana sorunlarını anlattı. Başkan Mustafa Akaydın, Demre’deki son buluşmasını ise muhtarlar ve hal esnafıyla gerçekleştirdi. Başkan Akaydın, ilçelere ve köylere danışmanlık hizmetinin yanı sıra buralarda birliklerin kurulmasına öncülük edeceklerini açıkladı. Akaydın, hallerin de belediyenin denetimine geçeceğini ifade ederek, esnaf birlikte halleri daha düzenli hale getireceklerini anlattı.