Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’yla denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin kamu hizmetlerinde çalışmasını düzenleyen protokolün imza töreninde “Protokol bir şekilde suça karışmış insanlarımıza işlev yüklenebilmesi için, onların öz saygını kazanabilmesi ve bunun bir toplum yararı anlayışı içinde icra edilebilmesi için ayrıca önemlidir” diye konuştu.  

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ‘Denetimli Serbestlik’ kapsamında kamu yararına çalıştırma yükümlülüğüne tabi tutulan hükümlülerin çalıştırmasını esas alan işbirliği protokolünü imzaladı.

‘İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde Başsavcı Solmaz, söz konusu işbirliği protokolünün kamu kurum kuruluşları, belediyeler ve üniversitelerle yıllık olarak imzalandığını söyledi. Muratpaşa Belediyesi ile bugüne kadar güzel çalışmaların hayata geçirildiğini aktaran Başsavcı Solmaz, “Bu işbirliğini 2017 yılında daha da çeşitlendirmek istiyoruz. Antalya’mıza değer katabilmek adına yapılanları arttırmak için bu işbirliğinin farklı bir özelliği var. Bu, Kent bilinci anlamında tüm bireylerin kentin güzelliği, güzelleşmesi anlamında elindeki gücü kullanabilmesidir” diye konuştu.

‘BİRLİKTE ÜRETEBİLECEĞİMİZ ÇOK DEĞER VAR’

Başkan Uysal ise genel kamu hizmeti anlayışı ve duygusu içinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile ceza infaz mevzuatı çerçevesinde birlikte üretilebilecek birçok değerin bulunduğunu söyledi. Bu işbirliğinde insanın esas olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, suçtan arınmış, daha iyi bir yaşamın oluşabilmesi ve bütün insanları kamu yararı mantığı içinde kazanabilmek için bu işbirliğini önemsediklerini altını çizdi. Başkan Uysal, “Protokol ayrıca bir şekilde suça karışmış insanlarımıza işlev yüklenebilmesi için, onların öz saygını kazanabilmesi ve bunun bir toplum yararı anlayışı içinde icra edilebilmesi için ayrıca önemlidir” diye konuştu.

 

 

HANGİ İŞLERDE ÇALIŞACAKLAR?

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve Başsavcı Solmaz tarafından imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde kamu yararına çalıştırma yükümlülüğüne tabi tutulan hükümlüler, Muratpaşa’da park ve bahçelerin, camilerin temizliği, çöp konteynerlerinin bakım, onarım ve boyama işlerinde çalıştırılacak.

2016 ÇALIŞMALARI

Bu kasamda Muratpaşa Belediyesi’nde 2016 yılı içinde yükümlüler 394 park temizliği hizmeti kapsamında 3 milyon 24 bin metrekare alanını temizliğini gerçekleştirdi. Bununla birlikte 49 açık alan temizliği gerçekleştiren yükümlüler 5 deponun taşınması işiyle birlikte 700 sıranın zımpara ve vernik, 982 çöp konteynerinin temizliği, 3 bin 380 konteyner tekerleği montajı, 47 yeni konteyner imalatı, bin 833 konteyner yıkaması ve 9 bin 670 konteyner boyamasını işlerini yaptı.  

Bu kapsamda Muratpaşa’da 544 yükümlü toplam 60 bin 670 saat çalışarak ülke ekonomisine 395 bin 533 TL katkıda bulundu. 2017 yılında Muratpaşa Belediye Başkanlığı bünyesinde 600 yükümlünün çalıştırılması planlanırken Muratpaşa Belediyesi, bu işbirliği kapsamında yükümlülere ayrıca kaynakçılık kursu da verdi. Kurs süresince kamu hizmeti yükümlülüğünün yerine getirilmesi için çöp konteyner imalatı ve tamiri gibi işler yükümlüler tarafından yerine getirildi. Kursu tamamlayan yükümlülere ‘Genel Elektrik Ark Kaynağı Sertifikası’ verildi.