Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği’nin, “Gazeteci Halil İbrahim Özdemir 1992 Erzincan Depremi Fotoğrafları” sergisini gezdi.

Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği, 13 Mart 1992’de yaşanan ve 653 kişinin öldüğü, 8 bin 57 binanın hasar gördüğü Erzincan Depremi’nin 22. yıldönümünde düzenlediği fotoğraf sergisiyle deprem gerçeğine dikkat çekti. 
Özdilek Park AVM’nin fuayesinde açılan sergide, 1992 Erzincan Depremi’nde yaşanan acıları fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiren Gazeteci, Şair ve Yazar Halil İbrahim Özdemir’in, 40 adet fotoğrafı yer alıyor.

Depremden ders çıkarmalıyız
Serginin açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı konuşmada 1992 Erzincan Depremi’nin, Türk milletinin son dönemde yaşadığı büyük acılardan bir tanesi olduğunu söyledi.  Başkan Tütüncü, acı hatıraların yaşatılması, depremden ders çıkarılması adına da sergiyi anlamlı bulduğunu belirtti.   

Erzincanlılar Derneği güzel bir iş yaptı
Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği’nin, düzenlediği sergi ile depremde yaşanan acıları hafızalarda diri tutulması adına önemli bir iş yaptığına işaret eden Tütüncü, Gazeteci Halil İbrahim Özdemir’e, fotoğraf kareleriyle tarihe tanıklık etmesinden dolayı teşekkür etti. Tütüncü, konuşmasını, “Cenabı Allah, milletimize buna benzer kötü günler bir daha göstermesin.” temennisiyle bitirdi.

Çektiği fotoğrafların hikâyesini anlattı
Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra Erzincan Depremi’nde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Aynı zamanda Doğu Gazetesi’nin de sahibi olan Halil İbrahim Özdemir,  çektiği fotoğrafların hikâyelerini Tütüncü’ye anlattı.
Özdemir, “ Erzincan Üç Şehir Fotoğraf Albümü” adlı kitabını Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Namık Naz ile birlikte Tütüncü’ye takdim etti.
Serginin açılışına Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de katıldı.

Sergi, 31 Mart’a kadar gezilebilecek.