Antalya’nın Döşemealtı ilçesinin bir bölümü doğalgaz kullanmaya başladı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in girişimleri sonucu EPDK’dan gerekli izinler alındı ve yatırımcı firma ile geçen yıl Nisan ayı sonlarında yapılan protokol ile doğalgaz yatırımına başlandı. 10 aylık sürüde bin 28 ev ve işyeri doğalgaz aboneliği aldı. Döşemealtı İlçesi’ni yatırım programına alan firma, ilk etap da Çıplaklı Mahallesi Akkale Mevkii’nde 2 milyon 800 bin lira yatırım yaparak 37 bin metreküp kapasiteli doğalgaz basınç düşürme istasyonu kurdu. Protokol ile 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Doğalgaz Bölge istasyonu için yatırımcı firma Döşemealtı Belediyesi’ne kira ödeyecek.

Bin 28 Ev ve işyeri abonelik aldı

Basınç Düşürme İstasyonu’nu kuran firma, beraberinde alt yapı çalışmalarına Altınkale ve Yeşilbayır Mahallelerinde başladı. Her iki mahalle de farklı ebatlarda 9 bin 709 metre çelik, 14 bin 466 metre polieliten boru toplam da ise; 24 bin 175 metre doğal gaz hattı kurdu.

Döşemealtı İlçesi’nin temiz enerjiden yararlanabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sonucunda ev, dükkan gibi toplam bin 844 bağımsız birim potansiyeline ulaşılmış olup bin 28 bağımsız birim ile abonelik anlaşması yapıldığı açıklanmıştır.

Yeniköy ve Bahçeyaka Mahallesi tamamlanacak

Döşemealtı İlçesi’nin tamamına doğalgaz hattı kurulması amacıyla başlatılan çalışmalar 2018 yılında İlçe’nin en fazla nüfus yoğunluğu olan Yeniköy ve Bahçeyaka Mahallelerinde de devam edecek. Firma, Yeniköy Mahallesi’nde 5 bin Bahçeyaka Mahallesi’nde aynı şekilde 5 bin metre dağıtım hattı ve bina bağlantıları için de 6 bin 500 metre servis hattı imalatı planlıyor. Bu sayede her iki mahallede yaklaşık 300 binaya ve bin 500 bağımsız birime (daire, dükkan vs) doğalgaz verilebilecek.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, vatandaşların temiz enerji imkanlarından yararlanabilmesi için başlatılan çalışmaların tüm ilçeyi kapsayacak şekilde devam edeceğini söyledi. Doğalgaz yatırımının hızla devam ettiğini kaydeden Genç, “Bilindiği gibi Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı’nın doğalgaz hattı ilçemiz sınırlarından geçiyor ancak Döşemealtı İlçemiz yerel yöneticiler tarafından ihmal edilmiş, unutulmuş yada yatırım programına aldırılamamış. Bu olumsuzluğu gidermek ve halkımızın temiz enerji kaynaklarına erişimi için ilk etap da Enerji Bakanlığımıza sorunu anlattık daha sonra da Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) gerekli izinleri çıkartarak yatırımcı firma çalışmalarına başladı. Belediye olarak her türlü desteği ve kolaylığı gösteriyoruz amacımız biran önce bölgemizin tamamına ve isteyen herkese doğalgaz ulaştırmaktır” dedi.