23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya’nın Akseki ilçesi’nde düzenlenecek Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivaline, 15 ülkeden 350 çocuk katılacak.

Akseki ilçesi’nde düzenlenecek olan Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivaline, 15 ülkeden 350 çocuk katılacak. Akseki Kaymakamlığı ve Akseki Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenecek festivalle ilgili Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Azerbeycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Kırgızistan, Lübnan, Bulgaristan, Litvanya, Kırgızistan, Filistin, Estonya, Tayland, Özbekistan ve Ürdün’den 350 çocuğun ilçeye geleceğini kaydetti.

Dünya çocuklarını beşinci kez Akseki’de buluşturacaklarını ifade eden Nasır, farklı kültürlerden çocukların bir araya gelmesiyle Akseki’de büyük bir coşku yaşanacağını söyledi. Çocukların, Kaymakamlık, Akseki Belediyesi tarafından misafir edileceğini belirten Nasır, "Dünya çocukları buradaki yaşıtlarıyla bir araya gelerek gönüllerince eğlenip, kültürlerini paylaşacaklar. Minikleri ilk önce tarihi Sarıhacılar Mahallesinde Aksekili çocuklarla buluşturacağız. Burada tarihi düğmeli evleri, Türk Folklor Müzesini gezdirip, öğle yemeği ikram edeceğiz. Daha sonra tarihi İpek Yolu üzerinde Akseki’ye götüreceğiz. Daha sonra Akseki Etnografya Müzesi ve ‘Ben Akseki’yim’ fotoğraf müzesini gezdirip Çocukların Akseki gezisinin ardından Uluslararası Antalya Çocuk Festivali Akseki gösterileri gerçekleştirilecek" dedi.

Tarihi Sarıhacılar Mahallesinde yürütülen hazırlıkların tamamlandığını belirten Kaymakam Nasır, minik misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini dile getirdi.

Festivalin yapılmasına destek veren Mustafa Kavasoğlu da "4 yıldır Sarıhacılar’a dünya çocuklarını getiriyoruz. Bu yıl ise beşincisini düzenliyoruz. 350 çocuk Akseki’ye gelecek. Çocuk her yerde çocuktur. Çocuklar insanlığın geleceği. Onlara dünyanın güzel ve her şeye rağmen yaşanabilir olduğunu bu tür uluslararası etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz. Bu yıl, sakin geçen iki yılın acısını çıkaracağız."