Dünyada ve ülkemizde 1987 yılından beri ''31 Mayıs tarihi Dünya Tütünsüz Günü'' olarak kutlanmakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen tema çerçevesinde aktiviteler gerçekleştirilmektedir.  Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2014 yılı Dünya Tütünsüz Günü teması olarak “Tütün/ Sigara vergilerini yükseltmek” belirlenmiştir. Sigara,  gerek kullanıcısı üzerinde olan doğrudan etkisi gerekse pasif içiciliğe bağlı olarak sigara kullanmayanlar üzerinde olan dolaylı etkisiyle vücudun pek çok organ ve sisteminde olumsuz etkilere yol açmaktadır. Her gün pek çok vatandaşımız sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı hem sağlıklarını kaybetmekte hem de psikososyal sorunlarla karşı karşıya gelmektedir. Böylelikle sigara kullanımı, her yaştan ve her gruptan insanı etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle ülkemizde tütün kullanımının sağlığa olan zararlı etkilerinin anlaşılması ve tütün kullanımının azaltılması amacıyla, her sene ‘’31 Mayıs Dünya  Sigarayı Bırakma Günü’’ olarak kutlanmaktadır.
            Bu çerçevede Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürlüğü,  Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya İl Müftülüğü ve Sigarayla Savaşanlar Derneği işbirliği ile  Dünya Tütünsüz Günü etkinliği düzenlendi. 29 Mayıs 2014 günü saat 09:00' da Konyaaltı Şehitler Anıtı- Varyant-Beacpark güzergahında yapılan ''Dumansız Hava Sahası Yürüyüşü''nün ardından,  beacpark şölen alanında Türk Hava Kurumunca  model uçak ve helikopter gösterisi, parasailing gösterisi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü desteği ile çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliğimize  Antalya   Vali Yardımcımız Sayın Hüseyin ECE, Halk Sağlığı Müdürümüz Uzm. Dr. Murat ÖZDEMİR , Halk Sağlığı Müdür Yardımcımız Dr. Selahattin YÜKSEL, Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Dr. Seyda AKKAYA  ve Şube Müdürleri, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimleri ve çalışanları İl Milli Eğitim, Gençlik Spor, THK temsilcileri ve Genç kanatlar, Endüstri Meslek Lisesi ve Akdeniz Anadolu Lisesi tütün kullanımında risk grubu olan gençlerin ağırlıklı olduğu yaklaşık 300 kişinin katılımı sağlandı.  Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat ÖZDEMİR Müdürlüğümüz tarafından ilimizde yapılan dumansız hava sahasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
       Etkinlik sonunda Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi tarafından oluşturulmuş stantlarda katılımcılara sigaranın zararlı etkilerini ve sigara bırakma yöntemlerini anlatan broşürler dağıtıldı. Ayrıca öğrencilere ve personellere tişört ve şapka dağıtımı yapıldı.