Döşemealtı Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği ekolojik kreşin hazırladığı 6 ülkeyle ortak yürütülen Avrupa Birliği (AB) Projesi ’Eco Farm Kindergartens-Ekolojik Çiftlik Kreşleri’ projesinin yürütücüleri Romanya’ya gitti. Ekolojik kreş Proje Koordinatörü ve öğretmenler Romanya’daki kreşlerde incelemelerde bulundu.

Döşemealtı Belediyesi tarafından projelendirilip bu yıl hayata geçirilen, Antalya’nın ilk Ekolojik Kreşinin, 2017 yılı Erasmus+Ana Eylem 2 (KA2) Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na sunduğu ’Eco Farm Kindergartens-Ekolojik Çiftlik Kreşleri’ projesi, kategorisinde AB’den hibe almaya hak kazanan 10 projeden biri oldu. 2 yıl sürecek projede; 2- 7 yaş arası 925 çocuk ve 85 öğretmen yer alıyor.

Estonya, İtalya, Litvanya, Norveç, Portekiz ve Romanya’nın ortak olduğu projenin "Öğrenme-Öğretme" faaliyeti ayağında Proje Koordinatörü Ayfer Yılmaz ile Ekolojik Kreş öğretmeni Tuğba Kurumer ve Psikolog Teslime Merve Öztürk, Romanya’ya gitti. 17 Mart’a Romanya’da kalacak olan proje yürütücüleri, Romanya’daki kreşleri ve çalışmaları inceleme fırsatı buldu. Proje Koordinatörü Ayfer Yılmaz, projenin başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, " Ülkemizi, şehrimizi ve kreşimizi tanıtma fırsatı bulacağız" dedi.

Projede yer alan ülkelerin temsilcileri, 28 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Döşemealtı’nda olacak.