Büyükşehir Belediyesi Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Elmalı ASMEK’te en çok dikiş nakış kursu ilgi gösteriyor. Uzman eğitmenler eşliğinde dikiş nakış kursuna katılan kadınlar hem yeni beceriler ediniyor, hem de sosyalleşiyor. Kadınlar, öğrendikleri mesleki bilgilerle kurslarda yaptıkları ürünleri fuar, kermes gibi etkinliklerde ya da anlaştıkları iş yerlerine satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

NEVRESİM VE PİKE YAPMAYI ÖĞRENİYORLAR

Elmalı ASMEK kurs merkezinde usta öğretici olan Hatice Tekeli, evde hanımlarını kurslara katılma konusunda çağrı yaparak, kursiyerlerin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tekeli,  “Dikiş nakış kursumuzda makine nakşını ve piko çekmesini, öğretiyoruz. Nevresim, pike dikimi, yapıyoruz. Özellikle ev hanımlarının evde sandıkta kullanılmayan eşyalarını burada günümüze uyarlayıp yeni hale getiriyoruz. Kurs sonunda hem sergimiz hem de sertifika törenimiz var. Kursiyerler aldıkları belgeleri referans göstererek işe girebiliyor. Buradan ev hanımlarına sesleniyorum kurslarımıza gelsinler, ev ekonomisine katkıda bulunsunlar” diye konuştu.

ANNELER KURSTA ÇOCUKLAR KREŞTE

Anneleri kursta iken çocukları da Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’ndeki kreşte keyifli zaman geçiriyor. Çocuklar okul öncesi eğitim alıyor. Kursiyer Ayşe Öztürk, kursiyerlere böyle bir imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Öztürk, “Boş zamanımızı burada değerlendirmek çok güzel. Kursu çok seviyorum. Bütün ­kadınlara tavsiye ederim evdeki malzemelerini değerlendirmek isterlerse bu kurs onlara çok güzel bir imkân sunuyor” dedi.