“Günlük yaşantımızda cadde ve sokaklarda çok sayıda engelli kişi ile karşılaşmamamızın nedeni engelli kişilerin mevcut olmaması değil, bu kişilerin dış mekan kullanımlarında yaşadıkları güçlüklerdir.” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Akülü engelli aracı şarj istasyonu Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bahçesinde hizmete açıldı. 
 
Engelli bir yaşamdan engelsiz hayata
Bundan 42 yıl önce yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kazım Bölük, yaşadığı  olayla birlikte hayatın kendisi için daha da zorlaştığını söyledi. Tekerlekli sandalye ile yaşamayı öğrendiğini dile getiren Kazım Bölük, sokaklarda karşılaştığı sorunların başında akülü aracının şarj problemi olduğunu söyledi. Bir alış verişe çıktığında yada bir arkadaşıyla buluşmak için dışarı çıkması gerektiğinde öncelikle aracının şarjını kontrol etmesi gerektiğini ifade eden Bölük, sokakta aracının şarjı bitmesi halinde çaresizce birilerinin yardımı eli uzatmasını beklediklerini söyledi. Konyaaltı Belediyesi’nin kurduğu şarj istasyonu ile artık çaresiz olmadıklarını dile getiren Kazım Bölük, akülü tekerlekli araç kullan engellilerin artık evlerinden şarj problemini düşünmeden güven içinde çıkabileceklerini bildirdi. Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür eden Kazım Bölük, bu hizmetin şehrin geneline yaygınlaştırılmasını istedi.
 
Akülü engelli araç istasyonu hizmete girdi
“Engelli vatandaşlarında toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yararlanabilmelidir.” düşüncesini her zaman savunan Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak bunun gerçekleşebilmesi için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Engelli insanların faydalanması adına; rehabilitasyon ve destek hizmetleri geliştirdiklerini, sosyal ve kapsayıcı programlar oluşturduklarını dile getiren Muhittin Böcek, engelli bireyler için özel dizayn edilmiş engelli aracıyla da tüm vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi. Ayrıca Böcek, KOSHİM’de memur olmayı hedefleyen engelli bireyler için etüt merkezi açtıklarını, burada sınav tarihine kadar 65 kişiye çeşitli branşlarda eğitim verdiklerini kaydetti. 
 
Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek son olarakta akülü engelli aracı kullanan vatandaşlar için sokakta araçlarını şarj edebilecekleri istasyon kurduklarını bildirdi. KOSHİM bahçesinde kurulan istasyon merkezinde akülü araç kullanan vatandaşların hiç kimseye ihtiyaç duymadan araçlarını şarj edebileceklerini ifade eden Böcek, içinde olduğumuz Engelli Haftası’nda tüm engelli vatandaşların gününü kutladığını kaydetti.