CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde esnafla kahvaltıda buluşan Öner, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnafın yoğun katılım gösterdiği kahvaltıda Öner’e ilgi büyüktü. Salona alkışlar eşliğinde giren Kepez Adayı Öner, tüm esnafla tek tek tokalaştı. Esnaftan piyasa hakkında bilgi edinen Öner, seçimden sonra piyasayı hareketlendirecek projeleri olduğunu söyledi. Erdal Öner’in aralarında olmasından mutluluk duyduklarını belirten Kooperatif Başkanı Murat Ağaoğlu, “Erdal Başkan gönüllerin başkanıydı. Başkan olduğu için hiçbir zaman böbürlenmedi. Ne zaman arasak yardımımıza koştu. Bugün bizler de ona destek olmalıyız” diyerek mikrofonu Öner’e verdi.

 

‘25 senedir Kepez’de oturuyorum’

 

Siyasetin gönül işi olduğunu ve koltukların geçici, ancak dostluğun baki olduğunu vurgulayan Öner, belediyeciliğin hizmet makamı olduğunun altını çizdi. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde vatandaşa eşit ve adil hizmet vermeye çalıştığını hatırlatan Erdal Öner, bundan sonraki hedefinin de bu olduğunu söyledi. Kooperatiften başarı temennileri eşliğinde ayrılan Öner mahalle ziyaretleriyle çalışmalarına devam etti. Erdal Öner’in mahalle ziyaretlerinin ilk adresi Teomanpaşa oldu. 25 senedir Kepez’de oturan biri olarak mahallelerin sorunlarını çok iyi bildiğini belirten CHP Kepez Adayı Öner, Kepez’in sorunlarını göz önüne alarak projeler geliştirdiklerini ifade etti. Kepez için pazar yerlerinin önemine değinen Başkan Adayı, Kepez’de bulunan 10 tane kapalı pazaryerinin 7 tanesinin kendi döneminde yapıldığını belirterek, belediye başkanı olduğunda tüm pazar yerlerini kapalı hale getireceğini müjdeledi.

 

Son anketlerde 4.5 puan öndeyiz

 

Öner, “Kepez’i ileriye taşıyacak bu projelerin hayata geçmesi için sizlerin de bize destek olması gerekir. Bu desteği almak için de herkesin ayağına tek tek giderek kendimizi anlatmaya devam edeceğiz” dedi.  60 gün önce yapılan anketlerde mevcut belediye başkanından 8 puan geride olduklarını belirten Öner, yapılan son anketlerde 4.5 puan önde olduklarının altını çizdi. Öner, bu başarıyı seçim döneminde aktif ve disiplinli çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendirdi. Katılımcılar arasından gelen, “Başkanım diğer adaylar seçmenlere para dağıtıyormuş, siz de böyle bir şey yok mu?” sorusu ise tüm salonu güldürdü. Öner bu soruya, “Biz gönül adamıyız, ancak hizmet dağıtabiliyoruz” yanıtını verdi.

 

8 Mart’ta 66 proje açıklanacak

 

Daha sonra Altınyaka Mahallesi’ni ziyaret eden Öner, burada halde çalışan ve seracılık yapan vatandaşlarla görüştü. Öner, Kepez için hazırladıkları 66 projeyi 8 Mart’ta büyük bir şölenle açıklayacaklarını vurgulayarak mahalle sakinlerini davet etti. Erdal Öner Cumartesi gününe ise Çakıl Konya Mutfağı’nda vatandaşla kahvaltı yaparak başladı. Kahvaltıda yüzlerce kişiye seslenen Öner, Kepez’in bir tarafında köy yaşamı, bir tarafında tarım ve hayvancılık, başka bir tarafında ise şehir yaşamı olduğunu belirterek, “Bir proje yapacaksanız Kepez’in yapısını çok iyi tanımalı ve buna göre çalışmalısınız” dedi.

 

CHP adaylarından çıkarma

 

Çalışmalarına Kuzeyyaka Mahallesi’nde esnafı ziyaret ederek devam eden Öner’i vatandaşlar balkonlardan alkışladı. Kepez Belediye Başkan Adayı Öner, esnafın yanı sıra mahalle muhtarı ve HDP seçim bürosunu da ziyaret etti. Parkta piknik yapan ve örgü ören kadınların ısrarını kıramayan Öner, bir süre sohbet ettikten sonra Özel Orbit Tıp Merkezi açılışına katıldı. Açılışa Erdal Öner’in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal da katıldı. Erdal Öner kurdele kesiminden sonra Varsak Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

 

‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz’

 

Varsak’ta aşırı kalabalıkla karşılanan Öner vatandaşlarla selamlaştıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Yaptığı ziyaretlerde büyük bir kalabalık ve davul zurnalarla karşılanan Öner, bölgenin pazar yeri, mezarlık ihtiyacı olduğundan bahsederek, “Sizlere hiçbir zaman tutamayacağımız sözler vermedik. Siz de iyi bilirsiniz ki ‘aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz’ diye bir söz var. İşte bu sözle yola çıktık. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde verdiğimiz hizmetleri iyi biliyorsunuz. O dönemde arkamızda öyle güzel bir miras bırakmışız ki, bugün alnımın akıyla sokaklarda dolaşabiliyorum” diye konuştu.

 

Çevreden merkeze doğru projeler

 

Varsak’ta emlak ve hayvancılık işlerinin ciddi geçim kaynağı olduğunun altını çizen Öner, “Burada vatandaş bir işi olduğunda hala merkeze gitmek zorunda kalıyor. Göreve geldiğimizde sizleri merkeze gitmek zorunda bırakmayacak projeleri faaliyete geçireceğiz” sözü verdi. Daha sonra Altınova Mahallesi’nde kahvehane ziyareti gerçekleştiren Öner, Kepez’in sorunlarını iyi bildiğini ve bugüne kadar çok daha fazla gelişmesi gerektiğini belirterek, göreve geldiklerinde artık Kepez’in merkezinden değil, çevresinden, hizmet alamamış bölgelerinden merkeze doğru çalışma yapacaklarını vurguladı. Öner, yoğun programını katıldığı düğün ve ev ziyaretlerinde vatandaşla birebir görüşerek sonlandırdı.