Geçtiğimiz yıl  45 Başpehlivanın katılımı ile düzenlenen Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl ikincisi düzenlenecek. 8 Mayıs Pazar günü Konuksever Stadyumu’nda yapılacak olan 2. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından 34’ü Başpehlivan olmak üzere yaklaşık 600 pehlivan katılacak. Saat 09.00’da başlayacak olan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 12 boyda pehlivanlar birbirleri ile kıyasıya mücadele edecek.

Ali Gürbüz Er Meydanı’nda

Geçtiğimiz yıl Antalya Büyükşehir Belediyespor’dan transfer edilen 650 ve 651. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Muratpaşa Belediyespor kıspeti giyecek. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Kule Başhakemliğini Cevat Gündoğdu, Meydan Başhakemliğini Ahmet Karsavurdan, Başcazgırlığı Bayram Ali Dede yapacak.  Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Kırkpınar’ın eski Başpehlivanları da onur konuğu olarak katılacak.

Uysal: “Ata sporumuz Muratpaşa’da gelenekselleşecek”

Ata sporu olan yağlı güreşleri Muratpaşa’da geleneksel hale getireceklerini belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Muratpaşa’da göreve başladığımız günden bu yana kültür, sanat ve spora büyük önem veriyoruz. Muratpaşa Yağlı Pehlivan güreşlerinin kıran kırana mücadelelere sahne olmasını bekliyoruz. Başpehlivanımız Ali Gürbüz ve tüm pehlivanlara güreşlerimizde başarılar diliyorum. Güreşlerimize sporseverleri bekliyoruz” dedi. 

 

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2. YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNE

KATILACAK OLAN BAŞPEHLİVANLAR

1-Orhan Okulu

2-İsmail Balaban

3-Recep Kara

4-Fatih Atlı

5-Mehmet Yeşilyeşil

6-Osman Aynur

7-Serhat Balcı

8-Abdullah Güngör

9-Hamza Köseoğlu

10-Sinan Kaya

11-Serkan Sertürk

12-Ali Altun

13-Salih Durum

14-Hasan Tuna

15-Mustafa Kemal Karaboğa

16-Sermest Bulut

17-Salih Erinç

18-Ramazan Bircan

19-Mustafa Baştemir

20-Serhat Gökmen

21-Hasan Cengiz

22-İbrahim Çoraman

23-Bayram Ertan

24-Mehmet Selvi

25-Hüseyin Demir

26-Şükrü Kazan

27-Murat Hikmet

28-Ali Rıza Kaya

29-Ahmet Serbest

30-Gökhan Arıcı

31-İsmail Erkal

32-İsmail Koç

33-Onur Balcı