Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde bisikletle Antalya’dan Çanakkale’ye memleket toprağını götürecek ekibi uğurladı.
Bisiklet tutkunu 7 arkadaşı ile birlikte, Antalya’dan Çanakkaleye’ye 910 kilometre yol katederek ulaşacak Adem Ulaş ve ekibi Muratpaşa Belediyesi’nden yola çıktı. Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümünde Çanakkale’ye ulaşacak ekibi Muratpaşa belediye Başkanı Süleyman Evcilmen uğurladı. Başkan Evcilmen, “Değerli arkadaşlarımı cesaretlerinden ötürü kutluyorum. 3. kez Çanakkale’ye gidecekler. Bu proje birkaç amaç taşımakta. Kurtuluş Savaşını unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Bu açıdan, bu özveriyi çok önemsemekteyim. Bisiklet sporunun gelişimi, gençlere örnek olunması açısından da  son derece önemli. Kendilerini kutluyorum. Belediyemizden aldıkları bu toprağı Çanakkale’ye götürüp, sembolik de olsa bu anı, manevi duyguları oraya taşıyarak yansıtacaklar. Enerjileri bol olsun, pedalları güçlü olsun güç, kuvvet ve başarı diliyorum” dedi.
Bisiklet ekibinin başı Adem Ulaş, “Dedelerimiz burada şehit olmuş. Bizler de şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için, zorlu doğa koşullarına rağmen bizim için canlarını vermiş şehitlerimiz için pedal çevirerek 910 kilometre yol katedip Çanakkale’ye ulaşmayı hedefliyoruz. Antalya’dan  bu toprağı büyük bir onurla Çanakkale’ye götüreceğiz. Bu özel ve anlamlı çalışmada verdiği destek için de  Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e teşekkür ediyorum.” dedi