Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa’nın en eski mahallesini “Halkın AVM’si” ne dönüştüren Sinan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hizmete açtı. Sinan Mahallesi’nde gerçekleşen görkemli açılış töreninde “Halkçı Başkan”, “Süleyman Evcilmen onurumuzdur” sloganları atıldı. Açılışa halkın yoğun katılımının yanı sıra, Muratpaşa İlçe Kaymakamı Cevdet Can, DSP Muratpaşa İlçe Başkanı Canan Tül, CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri, DSP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayları, Sinan Mahallesi Muhtarı Ramazan Budak, Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Saim Koçak ve çok sayıda esnaf katıldı.

ESNAF KAN KAYBEDİYORDU

Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta Sinan Mahallesi Muhtarı Ramazan Budak,  Başkan Evcilmen’e yürekten teşekkür ettiğini dile getirdi. Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Saim Koçak ise “Esnafımızla her gün kan kaybediyorduk. Proje ekonomik anlamda yok olmak üzere olan esnafımızın varlığını sürdürmesi içindir. Türkiye’de ‘Esnafın Açık AVM’si’ olarak bir ilki gerçekleştiren Başkanımız Süleyman Evcilmen’e şükranlarımı sunuyorum” dedi. Çarşı esnafı Ünal Tanker, Esnaf Başkanı Saim Kocak ve Sinan Mahallesi Muhtarı Ramazan Budak tarafından Başkan Evcilmen’e teşekkür plaketi verildi.

HERKES İÇİN PROJE ÜRETİYORUZ

“Antalya seninle gurur duyuyor”, “Evcilmen nerede biz oradayız” sloganları eşliğinde konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Bir hayalin ürünüydü burası. Çok zordu. İmkansız gibiydi. Yürek ve cesaret koyduk bu hale getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Muratpaşa Belediyesi olarak 7’den 77’ye herkese proje ürettiklerini ifade eden Başkan Evcilmen, “Öz kaynaklarımızla borçlanmadan halkla birliktelikler kuracak mekanların sahibi oluyoruz” diye konuştu.

Muratpaşa’da son 5 yıl içinde 30 proje başlığı altında 275 projeyi yaşama geçirdiklerini dile getiren Başkan Evcilmen, “Haftada bir proje üreten Muratpaşa Belediyesi  ‘Proje Fabrikası’ gibi çalışmış, hakkını vermiştir. Şimdi de o halkın sempatisini haklı olarak kazanıyor. Ürettik üretmeye devam edeceğiz” dedi.

ESNAFIN AVM’Sİ BİRİLERİNE DERS OLSUN

Sinan Mahallesi’nin “Esnafın AVM’si” olduğunu dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Burası Esnafın AVM’si,  birilerinin AVM’si değil. Yakın tarihte kent gündemini meşgul eden, bir AVM olayını hatırlayın. 150 bin metrekare büyüklüğünde,  esnaf olgusunu, kent kimliğini yok edecek AVM’ye karşı tek başıma karşı durdum. Doğru yaptım. Birileri rahatsız oldu. Hoşlanmadılar. Esnafın AVM’si birilerinin AVM’sine ders olsun. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi. Başkan Evcilmen tüm davetlilerle birlikte ‘Halkın AVM’si projesini keserek hizmete açtı.