Muratpaşa Belediye Başkanı ve DSP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Süleyman Evcilmen, Antalya Burdurlular Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Muratpaşa Belediyesi’ne ne zaman gitseler alabilecekleri tüm hizmetleri koşulsuz aldıklarını dile getiren dernek başkanı Lokman Uysal, hizmetleri nedeniyle Başkan Evcilmen’e teşekkür etti. Başkan Evcilmen’in projelerini anlattığı toplantıya, soru cevap bölümü damgasını vurdu.

MÜCADELEM ONUR MÜCADELESİ

Sorular üzerine yaşanan süreci anlatan Başkan Evcilmen, “Şuan benim verdiğim mücadele onur mücadelesidir. Korkak, pısırık, sinmiş insanlardan hoşlanmam. Bana ve seçmenime yapılanı hazmedemedim. Kendinizi benim yerime koyun. 38 yıldır siyaset yapıyorum. 19 yaşında CHP’nin saflarına katıldım. Başarısız mıyım, hayır çok başarılıyım. Neyim eksik? Hiçbir şey eksik değil. Neden böyle. Onun da yorumunu size bırakıyorum. Bir telefon etme zahmetine bile katlanılmadı. Ben aradığımda hiç kimse telefonuma çıkmadı” dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİF EDİLDİ Mİ?

Başkan Evcilmen’e “Bize söylenen Genel Başkanın durumu paylaştığı. Size milletvekilliği sözü verildiği ve bunu kabul etmediğiniz. Bu doğru mu?” diye soru soruldu. Başkan Evcilmen, “Böyle bir şey yok. Hiçbir şey paylaşılmadı. Ben koltuk sevdalısı değilim. Tek bir amacım var,  bu kente hizmet etmek. 15 yıllık hizmetimin kriterleri ortadadır. Böyle bir beklentim de yoktu. Ama hiçe sayıldık. Bir tasfiye süreci yaşandı sanki. Benimle paylaşılmış olsaydı, ben ağabeylik yapar arkadaşlarımın elini kaldırıp destek olurdum” diye konuştu.

ACELECİ DAVRANILDI MI?

Bir vatandaş ise “Büyükşehir Belediye Başkanımızın internette okudum ‘Biz Muratpaşa seçiminde aceleci davrandık’ diye bir açıklaması vardı. Kepez’de ya da Muratpaşa’da Hoca ne kadar müdahil” diye sordu. Başkan Evcilmen, “Kepez’de başvuran dört arkadaşımız ile bu seçimi kazanamayız deyip bir başka arkadaşımızı oraya koymak bir karardır. Ben bir belediye başkanıyım bunu yorumlayamam. Ama dışarıdan kazanacak diye aday getirirken içeriden kazanmış adayı dışarı çıkarmanın yorumunu size bırakıyorum” dedi.

HOCA ÖZ ELEŞTİRİ YAPMIŞ

İnternetteki yazıyı okumadığını belirten Başkan Evcilmen, “Muratpaşa’da yüzde 68 oyla açık ve net 30 Mart’ta bu işin biteceği anda; Bu oyların neredeyse tamamının Büyükşehir’in kazanılmasına katkı koyacağı anda; bu işlerin alt üst edilmiş olmasının yorumunu sizlere bırakıyorum. Ondan sonra pişman olup, ‘erken davrandık’, ‘aceleci davrandık’ gibi laflar etmek doğru laflar değildir. Baştan düşüneceksiniz. Siyasette küçücük bir hata tüm birikimleri yok eder. Burada demek ki geriye dönük öz eleştiri mantığı yürümekte” diye konuştu.

PARTİNİN ŞEREF BELGESİ

Başkan Evcilmen’in CHP’nin oylarının yüzde 9’dan yüzde 68 getirmiş karnesi iyi bir başkan olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, “Siz tavandan yapılan siyasetle karşı karşıyasınız. Bu onurlu mücadelenizde siz gücünüzü tabandan alıyorsunuz. CHP’yi bugün getirdiğiniz nokta bana göre bu parti için bir şeref belgesidir. Bu şerefi bu onuru yine size yakışan tarzda partinin boynunu yere eğdirtmeden, size oy veren vatandaşların boynunu yere eğdirtmeden bugün bu noktaya taşıdınız. Namuslu ve şerefli vatandaşın verdiğiniz bu hizmetin arkasında olduğu kanaatindeyim” dedi. Vatandaşın bu sözleri alkışlarla karşılandı.