3 milyon TL’lik yatırım bütçe ile Zeytinköy’ün çehresini değiştiren çalışmaları başlatan  Başkan Evcilmen, yol açım ve pazar yeri yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Evcilmen, Toplum Merkezi’nin de önümüzdeki ay hizmete gireceğini ifade etti.  

 

Muratpaşa Belediyesi’nin Zeytinköy Bölgesi’nde sürdürdüğü hizmet seferberliği devam ediyor.  Yapımı devam etmekte olan yol açma çalışmaları ile pazar yeri çalışmalarını yerinde takip eden  Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen,  yapımında son aşamaya gelinen Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezi’ni de inceledi. İncelemelerden sonra Başkan Evcilmen Yeşildere Mahallesi Muhtarı Mehmet Genbeş’i Muhtarevi’nde ziyaret etti.

ZEYTİNKÖY NEFES ALACAK

Yeşildere Mahallesi’nin de içinde bulunduğu Zeytinköy’ün çehresini değiştirmek için hizmet seferberliğini başlattıklarını dile getiren Başkan Evcilmen, “Zeytinköy’ün 100 yıllık makûs talihini değiştirebilmek için olağanüstü bir hizmet seferberliği ilan ettik. En öncelikli sorun, yolların açılmasıydı. Bu yolların açılmasına dönük Aşık Veysel Caddesi ile Gazi Bulvarı’nı birleştiren 3 ana arter ile 24 sokak açıldı ve asfaltlanma çalışmaları bitmek üzere. Çok yakın bir zamanda 1180 ve bağlantılı sokaklar üzerinde 30 gecekondu kamulaştırılarak yıkılacak. Zeytinköy’ü nefes alan bir mahalle yapacağız” dedi.

MÜTEAHHİTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Zeytinköy Bölgesi’nin çehresini değiştiren çalışmalar hakkında da bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “250 kişiye tapu dağıtımı gerçekleştirerek çalışmalarımıza hız verdik. 7 binli adalar olarak adlandırdığımız bölgenin bütün uygulamaları tamamlanarak, inşaat ruhsatları verildi. Sanıyorum 400’e yakın inşaat ruhsatı verildikten sonra da bu bölgede bir inşaat süreci başladı. Artık Zeytinköy müteahhitlerin ilgisini çeker konuma geldi” diye konuştu.

İDDİA EDİYORUM: MODERN BİR MAHALLE OLACAK

Zeytinköy’de yaklaşık olarak 90 adet gecekondunun kamulaştırıldığını belirten Başkan Evcilmen, “Sosyal donatı alanlarına yönelik çalışmalarımızı başlattık. 12 bin metrekarelik 3 adet park tamamlandı. 5 bin metrekarelik spor kompleksi bitti. Muhtarevimizi tamamladık. Kültür ve Toplum Merkezi tamamlanmak üzere. Pazar yerimizi bitirmek üzereyiz. Köklü ve yoğun bir çalışmanın içindeyiz. Şunu iddia ediyorum. Çok yakın bir zamanda Zeytinköy’ün 100 yıllık makus talihi ortadan kalkacak. Zeytinköy Konuksever Mahallesi gibi Yenigün ve Dutlubahçe Mahalleleri gibi modern bir mahalle olacak” dedi.

3 MİLYONLUK YATIRIM

Yeşildere Mahallesi’nde yaşanan tek sorunun 5 binli adalar olarak adlandırılan bölgede olduğunu kaydeden Başkan Evcilmen, “Tek sorunumuz geçmişte bitirdiğimiz ve yargıdan dönen çalışmaların tamamlanmasıdır. Bunu bitirdiğimiz zaman batı bölgesinin heyecanı, yoğunluğu, inşaatlaşma süreci doğu bölgesine de kayacak. Zeytinköy’ün talihini değiştirmek için 3 Milyon TL’lik bütçe ayırdık. Bunu da aşağı yukarı bitirmek üzeriyiz. Bu yetmediği zaman ikinci bir bütçeyi de meclisten çıkaracağımız karara bağlı olarak Zeytinköy’e aktarmayı düşünüyoruz” diye konuştu.