Türkiye Fizyoterapistler Derneği Antalya il Temsilcisi olan fizyoterapist Adem Tombak tarafından Antalyalıların fizyoterapi ve spor merkezi alanında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimleri karşılamak amacıyla kurulan Fizyosport Center, kurumlara yönelik eğitimlerini sektörün öncü ve köklü turizm firmalarından olan Tan Tur çalışanlarına verdiği ‘ERGONOMİ’ eğitimi ile sürdürdü.
 

 “Hareket Özgürlüğünüzü Keşfedin” sloganıyla Antalyalılarla buluşan sağlıklı yaşamın merkezi Fizyo|Sport; bünyesindeki fizyoterapistler tarafından kurumlara yönelik eğitim programlarının bir yenisini Tan Tur çalışanlarına gerçekleştirdi. Tan Tur’un konferans salonunda ofis çalışanına yönelik gerçekleşen eğitimde ofis çalışanlarını bekleyen eklem ve omurga rahatsızlıkları ve bunlarla baş etmenin pratik yöntemleri aktarıldı.

Fizyoterapist Adem Tombak ve Fizyosport’un pilates eğitmeni Gamze Gökçen tarafından verilen eğitimde; Ergonomi üst başlığı altında, duruş bozukluklarının omurgaya verdiği zararlar, ofiste masa başında doğru oturuş şekilleri başta olmak üzere; telefonla konuşma, mause kullanımı, sağlıklı sandalye nasıl olmalı? Bel ve ayak açıları, boyun ve bakış hizaları gibi pek çok konu hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Uygulamalı olarak bilgilerin gösterildiği eğitimde çalışanlara yapması ve yapmaması gerekenler de görsel sunum eşliğinde Tan Tur çalışanlarına paylaşıldı.

Çalışanlar Hem Eğlendi, Hem Öğrendi…

Pilates topu ve farklı dirençlerdeki theraband ( egzersiz bandı) eşliğinde çalışanlara yönelik kısa bir etkinliğinde yapıldığı eğitimde çalışanlar hem eğlendi hem de ofis çalışmalarında dikkat etmeleri gereken konuları öğrendi.

Adem Tombak: “ Ofis Egzersizleriyle Omurga Sağlığını Korumak Mümkün”

Ofis hayatında çalışan özellikle beyaz yakalı çalışanları ciddi eklem sorunları beklediğini ve bunların da kişinin hayat standardını olumsuz yansıdığını belirten fizyoterapist Adem Tombak, bu tür eğitimler vererek kişileri bilinçlendirdiklerinin altını çizdi. Tombak, “ Omurga ve eklemlerdeki kısıtlıklar ofis çalışanlarında çok görülen bir durum. Eğer önlem alınmazsa kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Ama bunu basit egzersizlerle en aza indirmek mümkün. Bugün bizde bunu Tan Tur çalışanlarına anlattık. Çok keyifli ve verimli bir etkinlik oldu. Fizyosport olarak bunu başka grup, firma hatta okullarda da sürdürüyoruz” dedi.