Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen İSTEK’li Mucitler Bilim Şenliği’nde,  İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinin matematik, fen bilimleri, İngilizce ve bilim teknolojileri alanında hazırladığı projeler sergilendi. Geleceğin bilim adamlarının ilgi ve yeteneklerinin bir şenlik havası içerisinde geçtiği etkinlikte, Ortaokul 6. sınıflardan toplam 140’a yakın proje yer aldı.

Öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği şenlikte, “tuzlu su ile çalışan araba”, “ışıl ışıl kümeler”, “fraktal, mini süpürge”, “rüzgâr vinci”, “zekâ küpü”, “solar phone charging”, “two birds with one stone”, “çizgi izleyen robot” gibi birbirinden ilginç projeler ilgi odağı oldu.

Okul yönetimi, düzenledikleri bu etkinlik ile öğrencileri bilişim teknolojileri, İngilizce, fen bilimleri ve matematik alanında araştırmaya yönelterek öğrencileri; modern çağın bir gereği olarak araştıran, soran, sorgulayan, inceleyen ve bu becerileri yaşamın her alanında kullanabilen, ürettiklerini sergileyerek kalıcı kazanımlar elde etmelerine olanak sağlamayı amaçladıklarını belirtti.