Antalya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 1 Mart 2013 Cuma günü düzenlenen “1 Saatte En Fazla Organ Bağışı Rekor Denemesi”nde Guinness dünya rekorunu ilk 7 dakika içinde kırILdı. Sürenin bitmesine 53 dakika 50 saniye kala dev kronometrede görülen 475 rakamı, yeni rekor olarak kayıtlara geçti. Sürenin tamamlanmasıyla birlikte resmi rakam 1981 olarak açıklandı. 
Kepez Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Guinness dünya rekoru denemesi, tüm hazırlıkların tamamlanması ve katılımcıların sayım amacıyla giriş kapılarına alınmasıyla başladı. Saat 15.00'de vatandaşların formların doldurması ve Guinness Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyma Subaşı’nın start vermesiyle tüm bağışçılar salonu doldurdu. 128'i şahit, 230 sağlık ekibinin görev yaptığı organizasyonda 40 masada başvurular kabul edilirken, dakika henüz 7’yi gösterirken rekor Antalya’ya geldi.
 

CANLI NAKİLDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Antalya'da önemli bir organizasyona imza atıldığını ifade ederek. “Canlı nakilde dünya birincisiyiz. Canlara can katıyoruz, ama cenazemizi vermekte zorluk çekiyoruz. Organ bağışı bilincinin oluşmasına katkı veren herkesi kutluyorum. Duyarlılık gösterenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 GAZETECİLER DE ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Organizasyonda Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak’ın yanı sıra organizasyonu takip eden gazeteciler de büyük bir duyarlılık örneği göstererek Antalya Gazeteciler Cemiyeti Mevlüt Yeni başkanlığında organlarını bağışladı. Hem görevlerine devam eden hem de kendilerine dağıtılan formları doldurarak rekor denemesine destek veren gazetecilerin duyarlılığı salondaki binlerce kişi tarafından alkışlandı.

SANATÇILARDAN TAM DESTEK

Sanatçılar Tarık Tarcan ile Sümer Ezgü de organizasyonda organlarını bağışladıklarını açıklarken, sağlık sektörü başta olmak üzere organizasyona deyim yerindeyse her kesimden destek yağdı. Trafik polisleri bağış formlarını motosikletleri üzerinde doldururken, birçok kişi de zaman kaybetmemek adına kuyruk beklerken doldurmayı tercih etti.

 ÇİN’İN REKORUNU 4’E KATLADIK

Sürenin tamamlanmasıyla birlikte kronometrede 2056 rakamının görünmesiyle salondaki coşku bir kat daha arttı. Sayımın yapılmasının ardından resmi rakam 1981 olarak kayıtlara geçti. Bu sonuçla 474 ile Çin’in elinde bulunan rekor 4 katı ile kırılarak Türkiye’ye gelmiş oldu. Resmi rakamın açıklanmasının ardından tüm katılımcılar Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü’nün konseriyle eğlendi. Daha sonra ise Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin’e teslim edilen Guinness sertifikası ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.