Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi. Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Türel Antalya turizmini daha ileriye götürmek için turizmcilere iş birliği çağrısı yaptı. Başkan Türel, “100 metreyse 100 metre, 10 bin metre ise 10 bin, beraber koşacağız. Ben sizlere güveniyorum, sizin de bana aynı şekilde güvenmenizi istiyorum. Hadi gari, artık bahanemiz yok” dedi
Resort Dergisi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Turizm Kongresi’ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Muammer Türker, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Thomas Cook Group Ceo’su Dr. Peter Fankhauser ve çok sayıda turizmci katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Başkan Türel, “Sizler Antalya’yı bugüne getirdiniz. Antalya turizmini kat be kat büyüttünüz. Bu kongrede geleceğin turizmini, dijital devrimi ele almanızdan ayrı bir mutluluk duydum. Türkiye genç bir ülke, Antalya genç bir şehir, Antalya turizmi genç bir sektör. Hep beraber koşacağız, kendimizi yenileyeceğiz, tesislerimizi yenileyeceğiz, şehrimizi yenileyeceğiz, teknolojimizi yenileyeceğiz ve hedefimizi sürekli yükselteceğiz. 10 sene önce çoğumuzun derdi yoldu, arıtma tesisiydi. Bakın 10 yıl sonra bugün bir arıtma tesisi yapmak bizim için dert değil artık. Siz de hedef büyüteceksiniz biz de hedef büyüteceğiz” diye konuştu.
ANTALYA HER YERİYLE TURİZMİN PARÇASI OLACAK
Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini belirten Başkan Türel şunları söyledi: “Antalya sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacak. Antalya’da büyük bir ulaşım altyapısı yatırımını başlatıyoruz. İki-üç yıl içerisinde çevre yolları, kavşaklar, raylı sistemle yeni bir ulaşım sistemi olacak. Kent merkezinde, tarihi Balbey’de kentsel dönüşümle tarihi dokuyu koruyarak şehir merkezinin cazibesini artıracağız. Doğu Garajı’nda geleneksel çarşı kültürümüzü yaşatıp, Antalya tarihini bin yıl daha geriye götüren, tarihi mezarlık yani nekropolü turizmin hizmetine sunacağız. Daha sonra Kruvaziyer liman projemiz gelecek. Bu arada festival sarayımız gelecek. Konyaaltı Plajı için yarışma projesi açıyoruz. İnanıyorum ki, Boğaçayı projemizde birlikte turizme değer kazandıran bir proje ortaya çıkacak. Kaleiçi’nde 2004’te başlattığım değişim devam edecek ve Kaleiçi gerçek kıymetine kavuşacak.” 
HEDEF DÜNYA SÜPER LİGİ
Akıllı şehir teknolojisini en iyi şekilde kullanacaklarını söyleyen Türel şöyle devam etti: “Ücretsiz internet hizmetleri bunun bir parçasıydı. Antalya’da gerek vatandaşımıza gerekse yabancı misafirlerimize de yabancı dilde akıllı telefon hizmetlerimizi geliştireceğiz. Ama asıl mesele bundan daha fazlasıdır. Antalya ne yapıyorsa, ister film festivali, ister spor turnuvası, dünya süper liginde oynamayı hedef alacaktır. Kış aylarında turizm, kültür turizmi, spor turizmi gibi her sahada daha büyük işler başarmamız gerekiyor.  Önümüzde gelecek sene Kasım ayında G20 Zirvesi ve 2016’da da EXPO var. Hem G20’den hem de EXPO’dan azami faydayı elde etme noktasında hepimizin gayret göstermesi, turizm sektörü olarak sizin de daha aktif olmanız lazım.” 
HADİ GARİ 
Thomas Cook, TUI gibi partnerler ile daimi bir istişare kurmaya hazır olduklarını belirten Başkan Menderes Türel, “EXPO için beraber ne yapabiliriz konuşalım. Hangi pazarda, hangi segmentte ne yapabileceğimizi konuşalım ve fuarlarda stant açmanın ötesine geçelim. Almanya’dan 3 milyon ziyaretçi, İngiltere’den 400 bin, İtalya’dan 100 bin ziyaretçi gibi rakamlarda kalamayız. Antalya turizm sektörü ve yabancı ortaklarımız olarak sadece pasif pazarlamayla sınırlı kalmayalım. Ayrıca hep beraber turizmi Elmalı’ya nasıl götürürüz, Kepez’e nasıl götürürüz diye de düşünelim. 100 metreyse 100 metre, 10 bin metre ise 10 bin, beraber koşacağız. Ben sizlere güveniyorum, sizin de bana aynı şekilde güvenmenizi istiyorum. Burada birçok dostum turizm için neler yaptığımı iyi bilir. Daha fazlasını, daha güzelini de yapacağız. Ben seçimde ‘Hadi Gari’ diye Antalya’nın sözünü kullandım. 
Burada da size aynı şekilde sesleneyim. Hadi gari, artık bahanemiz yok” diye konuştu.