Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Antalya Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi’nin yeni binası düzenlenen törenle açıldı. Başkan Mustafa Akaydın, “5 yıl içerisinde, her zaman olduğu gibi halkını düşünen, halkın parasını boşuna harcamayan bir yönetim sergiledik” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Mustafa Akaydın, kent belleğinin kentin geçmişi, tarihi ve kültürünü yaşatmak için çok önemli olduğunu söyledi. 
Başkan Akaydın, Kent Belleği Merkezi’nin yaklaşık 750 bin TL’ye mal olduğunu belirterek, “3 arşiv salonu, atölyeleri, konferans salonu ile çok özel bir merkez yapıldı. Tarihi evraklara zarar vermeyecek özel bir fotokopi makinesi var. Bilgisayarlarda kataloglar halinde arşivlenmiş evraklar bulunuyor. Giriş katında Antalya’nın eski tarihinden bugüne, Helenistlik dönemden Likya, Osmanlı, Selçuklu dönemlerinin yer aldığı bir sergi var” dedi. 
Merkezin, Antalyalı öğrenciler ve Antalya üzerine araştırma yapmak isteyen bilim insanları için tarihi bir değer taşıdığını aktaran Mustafa Akaydın şunları söyledi: “100’ün üzerinde Antalyalı ile kültürel konuşmaların yapıldığı sözlü tarih odası mevcut. Kent Belleği Merkezi çok büyük bir hazinedir. Benden önceki dönemde Türk Tarih Vakfı diye bir vakfa Antalyalının 4.5 milyon TL’si aktarılarak, sadece 2 kitap, birkaç söyleşi ve 4 sergi yapılmış ve büyük paralar harcanmıştır. Bu görülen zenginlik tamamen benim kendi ekibimle, önemli bir para harcamadan yapılmıştır. Kendi kültür insanlarımızla 20 kitap bastık Antalya ile ilgili 11 sergi yaptık. Bu 5 yıl içerisinde, her zaman olduğu gibi halkını düşünen, halkın parasını boşuna harcamayan bir yönetim sergiledik. Antalya tarihine hayırlı olsun.”
Başkan Akaydın ve beraberdekiler daha sonra Kent Belleği Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Akaydın, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Daha önce Haşim İşcan Mahallesi’nde bulunan Kent Belleği Merkezi, kısa bir süre önce şimdiki yeni binasına taşındı. Merkez, kentin tarihi ve kültürü üzerine araştırma ve arşivleme çalışmaları yaparak, bu çalışmaları çeşitli yayınlar ve sergilerle halka ulaştırıyor.