“Harman yerinde düvene binerek büyüdüm. Köylerin yolunu yeni öğrenmiyorum” dedi.Başkan Mustafa Akaydın, Elmalı köy ve beldelerinde halkla buluştu. Ziyaret ettiği bölgelerde büyük sevgi gösterileri ile karşılanan Akaydın’ı Elmalı girişinde çok sayıda araç karşıladı. İlçeye yoğun ilgi altında giren Başkan Akadyın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elmalı Belediye Başkan Adayı Mehmet Tufan’la birlikte halkı selamladı. Burada vatandaşlara hitap eden Akaydın, Tufan’la birlikte Elmalı’nın geleceğine yön vermeye hazır olduklarını söyledi.  Sonrasında seçim ofisi ziyareti gerçekleştiren Akaydın, Yuva beldesinde bir takım hizmet açılışları gerçekleştirdi.
Başkan Akaydın, Yuva’da Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan caddeler ile Yuva Belediyesi Kızılpınar yayla suyunun şebeke suyuna bağlanması projesinin açılış kurdelesini Yuva Belediye Başkanı Hüseyin Şahin ve CHP Elmalı Adayı Mehmet Tufanla birlikte kesti.  Burada da yoğun kalabalığa hitap eden Başkan Akaydın,  belde halkına hizmet sözü verdi.  Yaklaşan yerel seçimlerin önemine değinen Akaydın, “Lütfen elinizi yüreğinize koyun. Belediye Başkanı olarak önce adam seçin. Parti değil” diyerek, 10 yıl Akçay Belediye Başkanlığı yapan Elmalı Belediye Başkan Adayı Mehmet Tufan’a övgüler yağdırdı.  Akaydın Tufan’ın Akçay’da görevi süresince önemli işler yaptığını söyledi. 
“Akaydın köylerin yolunu bilmez. Yeni öğreniyor” propagandalarına da cevap veren Akaydın, “Bunu bana söyleyenlerin daha dünyada olmadığı dönemlerde ben köy yolarında geziyordum” dedi. Antalya’nın köylerine 35 yıldır gittiğini ifade eden Akaydın, “Ben hem asker, hem de politikacı çocuğuyum. Bütün yaz tatillerim dedemin köyünde geçti. Kökü köyden gelen bir Anadolu çocuğuyum.  Harman yerinde büyüdüm. Düven sürdüm, çit sürdüm. Köy yolarını siz mi bileceksiniz ben mi bileceğim” diye konuştu.
Antalya’da 35 yıllık doktorluğu süresince birçok hasta ameliyat ettiğini ve bunların büyük bir bölümün köylü halktan olduğunu söyleyen Akaydın, “Hayatım boyunca çok ayıp ve haram bir para olarak gördüğüm bıçak parasını hiçbir hastamdan almadım. 35 yıllık hekimim. Antalya’da hocanın muayyanesine gittik, bıçak parası verdik diyen bir kişi bulamazsınız” şeklinde konuştu.  Hastalarının kendisini nezaketen köylerine davet ettiğini belirten Akaydın, “Bu yüreği temiz insanlar misafir ol dediler. Ayran gözleme ikram ettiler. Kırmadım onları. Köylerine gittim. Misafir oldum.  Bundan da keyif aldım” dedi.  Akaydın’ın sözleri halktan büyük alkış aldı.
Gezisini Akçaeniş, İslamlar ve Eskihisar köylerinde halk buluşmaları ile sürdüren Akaydın, programı dahilinde olmayan köylerde de mola vererek sorunları dinledi.