Sonn dönemlerde artış gösteren özellikle kavşaklar, parklar ve kamuya açık kentsel mekanlarda çocuklar başta olmak üzere bazı kişilerin araç camı silmek ya da insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürdükleri görülmektedir.

Bu itibarla, huzurun ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla yurt genelinde özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde (terminal, gar, hastane, park, bahçe vb.) kamu düzenini bozan bazı faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik 17 Mayıs günü saat 09.00-15.00 saatleri arasında 81 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak “Huzurlu Sokaklar Uygulaması” adı altında uygulama yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen uygulamada Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Yabancılar, Çocuk, Trafik Denetleme, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri başta olmak üzere diğer birimler ve İlçe Emniyet Müdürlükleri  personel takviyesi ile Belediyeler, İl Göç İdaresi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleri olmak üzere toplam; 331 personel ve bu personellerden oluşturulan 89 ekip ile Antalya genelinde 21 bölge, 69  noktada denetim ve kontroller yapıldı.

Uygulama esnasında 1.018 şahsın ve 58 aracın sorgulaması yapıldı, aranan 3 şahıs yakalandı, Türk Ceza Kanunu’nun 229. Maddesi’nden (Dilencilik) 1 şahsa, Türk Ceza Kanunu’nun 233.Maddesi’nden (Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali) 2 şahsa olmak üzere toplam 3 şahsa adli işlem yapıldı, Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi’nden (Dilencilik) 20 şahsa, Karayolları Trafik Kanunu’nun 68. Maddesi’nden (Trafiği Tehlikeye Sokmak) 1 şahsa olmak üzere toplam 21 şahsa 1.696 TL. İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır.

Ayrıca uygulama esnasında,  yabancı uyruklu 4 şahıs idari işlem yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi, 45 Suriye Uyruklu şahsa tebligat yapıldı, 5  Suriye Uyruklu çocuk ailesine teslim edildi.