Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Çanakkale gezisi için 46 otobüs Cam Piramit’ten hareket etti. Yaklaşık 2 bin kişiden oluşan Çanakkale kafilesini aileleri ve belediye görevlileri uğurladı. Dualar eşliğinde yola çıkan kadınlar, kendilerini ücretsiz olarak Çanakkele’ye götüren Antalya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
 
5 binin üzerinde kadının başvurduğu ve 40 yaş üzeri kadınların katılabildiği gezide, daha önce hiç Çanakkale’ye gitmemiş, sosyal ve ekonomik yoksunluk içindeki kadınlara öncelik verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın Antalyalı kadınlara “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” hediyesi olarak düzenlenen gezi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile bütünleştirildi. Kadınlar Çanakkale’de büyük savaşın izlerini görecek ve şehitlikleri ziyaret edecek. 
 
Her yıl olduğu gibi bu sene de Antalyalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği gezi Antalya Rehberler Odası işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Gezi boyunca konvoya bir de ambulans eşlik ediyor. Antalyalı kadınlar yarın sabah Antalya’ya dönecek.