Muratpaşa Belediyesi, motorlu taşıt odaklı ulaşım sistemleri karşısında alternatif olarak hızla yaygınlaşan bisikleti geniş kitlelerle buluşturmak için 2016’da başlayan sürüş eğitimleri, artık mahallelerde devam ediyor. Haziran’da Bayındır ve Soğuksu mahallerindenbaşlayan eğitimler, Meltem Mahallesi’nde devam ediyor.

Emel Sevgi Taner İlkokulu bahçesinde devam eden kursta gönüllü eğitmenler, kursiyerlere bisiklet sürme becerisi kazandırılırken trafikte güvenli sürüş eğitimi de veriyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kursta dersler, kursiyerlerin iki teker üzerinde denge kurmalarını sağlamak için taytay sürüşüyle başlıyor.

Taytay sürüşüyle kursiyerler, pedala basmadan ayaklarıyla bisikleti iterek dengede kalmayı öğrenirken, iki teker üzerinde dengeyi kurabilenler sonrasında sağ el altında bulunan arka frenle durma üzerine çalışıyorlar. Kursiyerler 3’üncü dersin sonunda bisiklet üzerinde dengeyi kurup basit manevraları yapabilecek hale geliyor. 

Kursiyerlerden Nurşen Bildirici, bisiklete binmenin çocukluk hayali olduğunu belirterek, “Geçen yıl bisiklet kursunu son anda duydum ama vakit geçmişti. Busene duyar duymaz başladım. Çok mutluyum. Şu an çok güzel bisiklet kullanıyorum. Hocalarımıza ve bize bu olanağı sağlayan Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Songül Güvenbaş ise uzun yıllardır bisiklet sürmeyi çok istediğini söyledi. Bir belediyenin böyle bir kursu açmasını “Muhteşem’ sözleriyle anlatan Güvenbaş, “Ben bisiklet kullanmasını hiç bilmiyordum. Kullananlardan da imreniyordum. İlk defa katıldım. Sıfırdan başladım. 2 gün oldu güzel ilerlemeler kaydettim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi