İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimler öncesinde partiden aday olan isimlere 'Halk için çalışın, haramdan uzak" durun uyarısında bulunduğunu ifade eden Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, İYİ Parti tarafından yönetilen Elmalı Belediyesi'nin kapısına asılan "Rüşvet alan da veren de melundur" Hadisi Şerifinin bunun en güzel örneği olduğunu söyledi.

"HAKKIN VE HAKLININ YANINDA OLACAĞIZ"

İYİ Partili Ahmet Aydın, "Gözü olan görür, kulağı olan duyar, kalbi olan inanır, inancı olan uygular. Gerek İslam ahlâk ve fazileti gerekse de Avrupalıların deyimiyle 'Türk gibi doğru ol' metaforunda olduğu gibi, ecdadımızdan devraldımız temel hassasiyetler bizleri Hâk'kın ve haklının yanında olmaya mecbur kılar. İYİ Parti olarak milli ve manevi vicdanın daima temsilcisi olacağız. İYİ kavramını sadece ismimizde bırakmayacak; hem fikrimiz, hem zikrimiz, hem de işimiz ile taçlandıracağız.

Bu vesile ile Belediyenin girişine "Rüşvet alan da veren de melundur!" Hadis-i Şerifini asarak İYİ Belediyecilik ilkelerinden ödün vermeyeceğine yürekten inandığım Elmalı Belediye Başkanım Halil Öztürk'e yürekten teşekkür ediyorum. Ben inanıyorumki Halil Başkanım için yaptığı işin en iyisini yapmak ideali değil kaçınılmaz kaderi olacaktır" dedi.

"SADAKAT DEĞİL, LİYAKAT ESASTIR"

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ise, "Halka hizmetin Hâk'ka hizmet düsturuyla yetişmiş Türk Milletinin şerefli bir evladı olarak, temsil ettiğim kurum adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki atamalarımızda sadakat değil liyakat esas alınacaktır. Hâk yemeyeceğimiz gibi kimseye de hakkımızı yedirmeyeceğiz.

Sizi temin ederim ki bizim dönemimizde adam kayırma, akrabayı gözetme yaşanmayacak. Ortak doğrulara erişene kadar mücadele edeceğiz. Belediyemizin girişine astırdığım 'Rüşvet alan da veren de melundur' Hadis-i Şerifi, kurumumuza karşı olan güveni arttıracağına inanıyorum. Ortak iyiye, ortak akla, ortak paydalarımızla birlikte emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.