Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışması'nın finali, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda yapıldı.

Antalya'nın 18 ilçesinden 133 kadın çiftçi katıldı. İlçe etaplarının sonunda finalde, Elmalı, Finike, Gazipaşa, İbradı, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca ve Muratpaşa ilçelerinin finalistleri yarıştı. Yarışmanın finalini Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel ve eşleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Özlü ile çok sayıda davetli izledi.

Finale yükselen 8 ilçe birincisi kadına ise 15 soru yöneltildi. Yarışmada 90 puanla Gazipaşa'dan Güler Kaptanoğlu birinci oldu. Yedek sorular kısmında 80'er puanlı Finike'den Hacer Kılbacak ikinci, Elmalı'dan Şerife Özkaya ise üçüncü oldu. Birinci 15 bin TL, ikinci 10 bin TL, üçüncüye de 7 bin 500 TL ile ödüllendirilirken, finale kalan ve dereceye giremeyen diğer yarışmacılara da 1000'er TL mansiyon ödülü verildi.