Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 2. Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan genel kurulda, mevcut Başkan Emel Ayşe Turhan, oy birliği ile yeniden Kadın Meclisi Başkanlığı’na 3 yıllığına seçildi. 

Divanın oluşturulmasının ardından Genel Kurul’da bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Hepimizin ellerinde birlikte doğan, yavaş yavaş büyümeye başlayan, bebeğimiz, çocuğumuz, göz nurumuz Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisimizin 2. Seçimli Genel Kurulu’nu yapmamız mutluluk vesilesidir.” dedi.
Kadın meclisini kurmanın, seçim vaatlerinden biri olduğunu işaret eden Tütüncü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden bir katımla önce Kepez Kent Konseyi’ni kurduklarını, daha sonra ise konseyin kadın meclisini, gençlik meclisini ve engelliler meclisini hayata geçirdiklerini aktardı.

Meclis güzel işler yapıyor 

Kadınların toplumda çok etkili olduğunun altını çizen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Kadın Meclisi üyelerimizin, yaşadığımız kentin daha yaşanılır bir yer olabilmesi için düşünceleri, önerileri, sosyal sorumlulukla ilgili çalışmaları Kepez için çok önemli bir kıymet taşıyor. Kadın Meclis Başkanımız ve Yürütme Kurulumuz güzel işler yapmaya gayret ediyor. Meclisimizi, her geçen gün daha farklı bir heyecanla, enerji ile dolu olarak görüyorum. Meclisimizin önerilerinin, belediyecilik çalışmalarımıza çok farklı bir bereket getireceğini düşünüyorum.”

Kadınlara aktif olun çağrısı 

Seçimli genel kurulların, meclislerin kökleşmesi ve kurumsal bir kimlik kazanması bakımından önemine vurgu yapan Tütüncü, genel kurulun da Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi için bir tazelenişin ve dirilişin müjdecisi olduğunu bildirdi. 
Kadın Meclisi üyelerinden daha çok inisiyatif almalarını, toplumsal talepleri belediye idaresine iletmede daha aktif olmalarını isteyen Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Kadınlarımız, sosyal yaşamlarına etki eden ya da aile hayatlarına etki eden önemli sosyal sorumluluk projelerinin ateşleyicisi olmalıdırlar. Belediyemizin her türlü imkânı, çalışmak isteyen, artı değer üretmek isteyen kadınlarımızın emirlerine amadedir. Kadın Meclisimizin bundan sonraki süreçte çok daha başarılı olacağına gönülden inanıyorum.” 

Katılımcı demokrasi için 4 meclis 

Tütüncü, kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclislerini belediyelerin istemeleri halinde kuracakları kurumlar olduğuna atıfta bulunarak, “Biz toplumun her kesimine ulaşma arzusundayız. Toplumun her kesimi nasıl bir şehir de yaşamak istiyor? Toplumsal talepler nelerdir? Bu talepler idaremize nasıl aktarılır? Bunların arayışı içerisinde olduk ve katılımcı demokrasiyi güçlendirmek adına meclisleri kurduk.” açıklamasını yaptı. 
Daha sonra kürsüye gelen Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ayşe Turhan da kadınlara yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının ilçeyi tanıması, maddi imkanı olmayan çiftlerin resmi nikahlarının yaptırılması gibi önemli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Turhan, dertler paylaşıldıkça azalır felsefesiyle, Kepez’deki tüm kadınlara yönelik güzel hizmetler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını duyurdu. 

Emel Ayşe Turhan yeniden başkanlığa seçildi

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, tek aday olan Emel Ayşe Turhan, oy birliği ile yeniden Kadın Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Tütüncü, Turhan’a yeni süreçte başarılar diledi.
Genel Kurul’da Meclis Yürütme Kurulu listesi de oylandı.
Genel Kurul toplantısına, Kepez Belediye Meclis Üyesi Elif Derya Canbulut, Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy, Ak Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.