Biz erkekler olarak:

Kadına yönelik her türlü şiddetin;
Acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna...

Toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna,
Kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına
İNANIYORUZ
Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız; kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir.
Bu nedenle;
Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız…
Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim…
Kadına karşı şiddetle mücadelede, erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere
KARARLIYIZ, BİZ DE VARIZ!.. 

KÜLTÜRLÜ ERKEKLER KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETİ ENGELLEMEK İÇİN “BİZ DE VARIZ!” DİYOR!

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Yerleşkelerinde düzenlenen “Biz de Varız!” imza kampanyasında İKÜ’nün erkek yöneticileri, öğrencileri ve öğretim üyeleri kadına şiddete karşı mücadelede hep birlikte “Biz de Varız!” dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KADMER) gerçekleştirdiği “Biz de Varız” imza kampanyasının ikinci gününde 2 bine yakın imza toplandı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç, Mütevelli Heyet Üyeleri’nden Mustafa Timisi, Cengiz Ultav, Doç. Dr. Cüneyt Yüksel ve Aykut Demiray’ın da desteklediği imza kampanyası 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü’nde sona erecek.