Muratpaşa Belediyesi, 26 Ocak perşembe günü başlayacak Dünyanın en büyük 5’inci turizm fuarı EMİTT için yola çıktı. Tarihi Kaleiçi konağı, Üçkapılar ve Yivli Minare konseptiyle fuarda yer almaya hazırlanan Muratpaşa, fuar süresince farklı dillerde hazırlanmış 10 bin Kaleiçi broşürü, Kaleiçi çantası, magnet ve Kaleiçi temalı ofis malzemesi dağıtacak.

Muratpaşa Belediyesi, Dünya Kültür Mirası’nın parçası haline getirmeye çalıştığı Kaleiçi’nin tanıtımı için 2017 çalışmasına başladı. Dar sokaklarının keşfetme duygusunu tetiklediği, kentin geleneksel mimarisiyle yöresel mutfağının buluştuğu, mimarinin yeniden yorumlandığı butik otelleri ve füzyon mutfağının en sıra dışı örneklerinin bir araya geldiği Kaleiçi’nin tanıtımı için ilk durak kısa adıyla EMİTT, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olacak.

HERŞEYDE KALEİÇİ   

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 21’incisi gerçekleştirilecek fuar, 26 Ocak perşembe günü başlayacak ve 29 Ocak pazar gününe kadar devam edecek. Muratpaşa Belediyesi, fuarda 70 metrekarelik standında Kaleiçi konseptini tarihi Kaleiçi konağı, Üçkapılar ve UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’ne giren Yivli Minare Camii’nin en özgün yapısı minaresinin figüratif çalışmalarıyla taşıyacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katılacağı fuarda farklı dillerde hazırlanmış 10 bin Kaleiçi broşürü, 5 bin Kaleiçi temalı çanta, aynı sayıda magnet, 2’şer bin mousepad ve bardak atlığı gibi ofis malzemesi dağıtılacak.

TANITIM MARATONU

Başkan Uysal, Aralık ayında konunun tüm ilgililerin katılımıyla Kaleiçi Çalıştay’ı topladıklarını hatırlatarak “Burada ortaya çıkan fikirlerle birlikte ocak ayında itibaren Kaleiçi’nin gerek Türkiye içi turizm fuarlarında gerekse yurtdışı fuarlarında tanıtıma başlıyoruz. İstanbul EMİTT’le başlayacağımız bu tanıtım 8 – 12 Mart tarihlerinde ITB Berlin Fuarıyla devam edecek” diye konuştu.