Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, kanserle ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Medstar Kanser Merkezi işbirliğiyle başlattığı Kanser Okulu özel dersle tamamlandı. AKM Aspendos Salonu’nda düzenlenen derse vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Son derse katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, çok duygulu olduğunu söyledi. Antalya’da hastanede işe başladığında onkoloji bölümünün bile bulunmadığını anlatan Akaydın, “Nereden nereye geldik. 1990’lı yılların başında mamografi cihazı hiçbir kamu hastanesinde yoktu. Şimdi ise karşımda güler yüzlü kanser hastalarını görüyorum. Yaptıkları hiçbir resimde karamsarlık yok, sevgi ve mutluluk var. Hastaları güleryüzlü yapan bütün doktor arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.
BAŞIMIZ SIKIŞTIĞINDA AKAYDIN’A GİTTİK
Medstar Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan da birçok değişimin Antalya’dan başlayacağına inandığını söyledi. Özellikle Kanser Okulu’yla farklı ufuklar açtıklarını ifade eden Özdoğan, Kanser Okulu fikrinin nasıl geliştiğini anlattı. Özdoğan, başları her sıkıştığında ağabeyleri Mustafa Akaydın’ı ziyaret ettiklerini söyledi. Özdoğan “Bu projenin gerçekleşmesinde Mustafa Akaydın’ın büyük emeği var. Projeyi kendisiyle paylaştığımızda bizden önce atıldı. Kendisine çok teşekkür ederim” diye konuştu. Özdoğan konuşmasında, Kanser Okulu’yla bugüne kadar yaptıklarını anlattı.
YIL SONU MÜSAMERESİ GİBİ KUTLAMA
Konuşmalarından ardından Kanser Okulu’na katkı sunanlara plaket verildi. Plaket töreninin ardından ise yıl sonu müsameresi gibi kutlamalar yapıldı. Kanser Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Türk Sanat Müziği Korusu birbirinden güzel eserler seslendirdi. Prof. Dr. Erol Işın yönetimindeki koro, konserin ardından uzun süre ayakta alkışlandı. Konserin ardından ise yine Kanser Okulu öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi sahne aldı. Amatör tiyatrocuların bir sınıfı canlandırdığı oyunda, öğrenciler öğretmenlerinin sorduğu sağlıkla ilgili sorularına esprili yanıtlar verdi. Amatör tiyatrocuların bazı film sahneleri ve müzik kliplerinin taklitleri, izleyenlerden tam not aldı.  
MÜCADELELERİNİ ANLATTILAR
Kanser Okulu’nun son dersini ise bu hastalıkla mücadeleyi kazananlar verdi. Hastalıkla olan mücadelesini kazanan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eşi Havva Böcek, meme kanserini nasıl yendiğini anlattı. Kanser’den kurtulmasındaki en büyük etkenin erken teşhis olduğunu ifade eden Böcek, “Sakın alternatif tıbba yönelmeyin. Doktorlarınızın tavsiyesinden sakın çıkmayın. Hastalık süresince elini sırtımdan eksik etmeyen eşime, çocuklarıma ve dostlarıma çok teşekkür ederim” dedi. 
GÜNEŞ ANTALYA’DAN DOĞUYOR
İlik nakliyle hastalığı yenen Gülcihan Akçay da kızından aldığı ilik nakliyle tekrar hayata tutunduğunu söyledi. Hastalık süresince başkalarının ve internetin bilgilerine güvenmemek gerektiğini ifade eden Akçay, “Nakil sonrası hastalığı yendim ve günlük hayatıma döndüm. Allah’a inancımız varsa Allah’a, yoksa evrene şükretmeliyiz” diye konuştu. 
Necati Açıkgöz ise Antalyalıların çok iyi doktorlara sahip olduğunu belirterek, bu konuda şanslı olduklarını söyledi. “Güneş galiba Antalya’dan doğuyor” diyen Açıkgöz, İstanbul’da büyük paralar harcamasına rağmen çareyi Antalya’da bulduğunu kaydetti. 
SİGARA İÇMEYİN
Hastalardan Fahrettin Remzi Sadi ise kanserden kurtulmada sigara içmemenin ve yılda en az bir defa doktor kontrolünden geçmenin önemine değindi. 32 yıl kamuya hizmet verdiğini ifade eden Sadi, 35 yıl da sigara içtiğini belirtti. Konuşmasıyla bir kişiye sigara bıraktırabilirse bunu 35 yıllık kamu hizmetiyle eşit tutacağını kaydeden Sadi, sigaranın yol açtığı zararları sayısal verilerle açıkladı. Hastalıktan sonra akciğerinin birinin alındığını belirten Sadi, tedavinin ardından şu an çok sağlıklı olduğunu, isteyen herkese koşuya çıkabileceğini dile getirdi.