Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol yaparak, kent yaşayanlarına; sağlık alanında erken tanı ve önleyici sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor. Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce, Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında son üç ay içinde 40-69 yaş aralığındaki 715 kadına kanser taraması gerçekleştirildi.

Daha fazlasını yapmalıyız

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; İsmet Yüce Aile Sağlığı Merkezi’ne, tarama için gelen vatandaşları ziyaret ederek, tek tek ilgilendi. Başkan Uysal; “Kitle sağlığı ile ilgili çalışmalar yapabiliyor olmak bize gurur veriyor. Keşke daha fazlasını yapabilsek. Bu alanda hep beraber çalışmamız lazım. Biz Muratpaşa olarak yapabildiklerimizden mutluyuz, yapamadıklarımızı ise nasıl yapabiliriz diye araştırıyoruz” dedi.

KETEM’de yapılıyor

Yaklaşık 40 bin nüfusa hizmet veren Halk Sağlığı Müdürlüğü 25 Nolu İsmet Yüce Aile Sağlığı Merkezi’ne başvuran vatandaşların taramaları; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) yapılıyor. 40-69 yaş aralığındaki kadınlara; meme, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara; rahim ağzı, 50-70 aralığındaki kadın ve erkeklere; barsak kanseri taramaları yapılıyor.