Demokrat Parti (DP) Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde  meydana gelen şiddetli yağış ve hortumda zarar gören vatandaşlara  geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirten Kartal, "Büyük bir afet yaşandı, bir daha yaşanmaması için bundan ders çıkartarak çözüm arayışında olacağız. Buradan çıkaracağımız bir tek sonuç var; Her sefer ağlamayacaksak, bu işten zarar göreceğiz endişesi yaşamayacaksak belli başlı önlemleri almamız gerekmekte" dedi.

Şiddetli hortuma rağmen can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Kartal, ortaya çıkan tablonun üzücü olduğunu kaydetti.Kartal, "Sağanak, fırtına ve denizden gelen hortumla birleştiği Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerimizi vurdu.Yer yer ceviz büyüklüğünde dolunun de etkili olduğu bu ilçelerde tarım arazileri ve seralar büyük zarar gördü.Edindiğimiz bilgilere göre Kumluca ve Finike'de 5, Kaş'ta 2, Demre'de 18 olmak üzere 25  kişinin devrilen ağaç ve çatılardan kopan parçalardan hafif şekilde yaralanmış durumda. Tekrar tekrar yaralı vatandaşlarımıza ve afetten zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kartal, yaşanan afet sonrasında Tarsim'in öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.