Daha çok çocukları etkileyen fiziksel bir kusur olan kepçe kulak sorunu günümüzde basit tedavi yöntemleri ile çözülebiliyor. Çocukların sosyal hayata atıldığı ilk zamanlarda alay konusu oldukları bu durum genetik sebeplerden kaynaklansa da çocukların arkadaş çevrelerinde özgüvensiz olarak büyümesine neden oluyor. "Okulda arkadaşlarım kulaklarımla dalga geçiyor, bu yüzden okula gitmek istemiyorum” cümlesi ile karşılaşan veliler bu sorunu çözmedikleri takdirde çocuklarının zihninde uzun yıllara varan psikolojik travmalar oluşuyor. Çocukların eğitim hayatında başarılı olmasının en önemli faktörlerinden biri, kendilerini rahat hissetmelerinden ve toplumsal hayattan dışlanmamalarından geçiyor. Özgüveni sağlam ve toplumsal aidiyet hisseden başarılı çocuklar yetiştirmek için onların fiziksel sağlıkları kadar ruhsal sağlıklarını da korumak gerekiyor.

Çok basit yöntemlerle tedavi edilebilen bir durum olan kepçe kulak sorunu, çocuğun bunu kabullenmesi ile özgüven eksikliğine doğru yol alıyor. Yakın geçmişte farklı tedavi yolları ile çözülebilen kepçe kulak sorununun tekrar nüksetmesi olağan bir durumdu. Günümüzde uygulanan kombine  tedavi yöntemi ile tekrar nüksetmesi imkansız hale geldi. EsteCenter  Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İrfan Aydın, kullandığı kombine tedavi ile  kıkırdak hafıza bilgisini bozarak geriye dönüşü engelliyor.


GÜNÜMÜZDE KEPÇE KULAK TEDAVİSİNDE TEKRAR NÜKSETME SORUNU ORTADAN KALKMIŞTIR.
Tedaviyi uygulayan EsteCenter Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İrfan Aydın,“Kepçe kulak, kulak kıkırdaklarının zayıf olması nedeniyle kulak kıvrımlarının yeterli oluşmaması ve buna bağlı olarak kulağın öne veya yana doğru açılı durduğu durumdur. Kepçe kulaklar herhangi bir rahatsızlık, hastalık belirtisi değildir. Kepçe kulak, doğuştandır. Çoğu zaman genetik nedenlere bağlıdır. Aileler açısından çok önemli bir konudur. Küçük yaşlarda tedavi edilmesi oluşacak psikolojik sorunları önlemektedir. Bizim uyguladığımız kombine tedavi yönteminde uzun süre bandajın kalmasına gerek duymuyoruz. Hasta üç gün sonra bandajını çıkarabiliyor. Güçlü bir iş yaptığımız için nüksetmeme garantisi verebiliyoruz. Elastik rekoil (eski haline dönme) dediğimiz kıkırdak hafızası ile oynuyoruz. Önce gerekli dokuyu çıkarıyoruz. Kalan dokunun da hafızasını bozuyoruz. Böylece kepçe kulak tekrar nüksetme sorununu ortadan kaldırıyoruz. Çocuklarımız için çok önemli olan bu konu sonsuza dek ortadan kalkıyor ve bu durum her alanda başarısına olumlu etki sağlıyor” şeklinde konuştu.