Serik’te bir Yörük obasına misafir olan Akaydın, kepenek giyerek, deveye bindi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın,  Antalya’nın doğusu ve batısı arasındaki 640 kilometrelik sahil bandı yanı sıra 110 kilometre derinliğindeki Antalya coğrafyasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Mustafa Akaydın bu kez Serik’te bir Yörük obasına konuk oldu. Yörükler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Akaydın, vatandaşlarla sohbet ederek, çaylarını içti. 
Yörük Obası’nda Mustafa Akaydın’a kepenek hediye edildi. Başkan Akaydın, kepenek giyerek ağıldaki koyunları sevdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Yörük 
Obası’nda yaşayan 80 yaşındaki Hatice Göktaş ile sohbet etti. Yörük göçlerinde kullanılan deveye binen Akaydın, Yörükleri selamladı. Başkan Mustafa Akaydın, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörüklerle ilgisi sözünü hatırlatarak, “Atamızın dediği gibi; Toroslarda bir Yörük çadırında duman tütüyorsa bizi kimse yenemez, bizi kimse bölemez” dedi. Bir süre Yörük obasında kalan Akaydın, Yörüklerin sorunlarını dinledi.