Kepez Belediye Meclisi,  Akdeniz Sanayi Sitesi esnafının, ihtiyaçlarını karşılayamayan işyerlerinin büyütülmesine yönelik taleplerini karşıladı

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimi ve esnafı, geçtiğimiz günlerde kendilerini ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, plan tadilatıyla ilgili taleplerini iletmişlerdi.   
Başkan Tütüncü de kısa bir süre içerisinde çalışma yapma sözü verdiği plan talebini, Kepez Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısının gündemine aldırdı.
Sanayi sitesi esnafının yoğun bir ilgi gösterdiği Şubat ayı meclis toplantısında,  18 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Başkan Tütüncü, yoğun katılımdan dolayı gündemin 5. sırasındaki, Akdeniz Sanayi Sitesi’yle ilgili plan tadilatı maddesini, 2. sıraya aldırdı. 
Başkan Tütüncü, İmar Komisyonu’nun, olumlu rapor verdiği Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi alanının yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu, parti gruplarının görüşüne açtı.
Grup sözcülerinin görüşlerini belirtmelerinin ardından yapılan oylamada; kat artışı, iki bodrum kullanımı ve çekme mesafeleriyle ilgili düzenleme getiren plan revizyonu, salonda bulunan sanayi esnafının alkışları arasında, oy birliği ile meclisten geçti.
Plan düzenlemesine verdikleri destekten dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Akdeniz Sanayi Sitesi, zaman içerisinde çağın ihtiyaçlarına cevap verecek fiziki mekânların arayışı içerisinde oldu. Bu arayışların en önemlisi de binaların kot yüksekliği ile ilgiliydi. Yeni dönem makineler için uygun kot yüksekliği oluşturmak gerekiyordu. Bu plan tadilatı sadece kot yüksekliği ile sınırlı kalmadı. Küçük dükkânlar, büyük dükkânlar haline geldi. Aldığımız bu plan kararı, sanayiye ve esnafa çok büyük değerler kazandırıyor. Tapulu alandaki m2 büyüyor. Bununla birlikte ilave edilen önerge ile 3 metrelik, 1 metrelik çekme mesafeleri ortadan kaldırılarak, parsellerin sorunsuz olarak yapılaşması mümkün hale getirildi. Bu plan tadilatı, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne değer kazandırmıştır. Sanayi esnafı bir istedi, Kepez Belediye Meclisi 3 verdi.” 

Başkan Tütüncü konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Plan revizyonuyla ilgili Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi ile güzel bir çalışma yaptık. Sanayi sitemizin Modernizasyonu konusunda elimizden gayreti göstermeliyiz ki;  hem bölgemizdeki sanayi hamlesi gelişsin hem de esnafımızın beklentilerini karşılanmış olsun.  Böylece de çirkin, çarpık bir şehirleşmenin önüne geçmiş oluruz. Aldığımız imar kararı da bu amaca hizmet ediyor.”

Salonda bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de alınan karardan dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye ve meclis üyelerine teşekkür ederek, “Plan revizyonu ile sanayide 2 bin-3 bin kişiye daha istihdam oluşturmuştur.” dedi.