Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü dolayısıyla İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlendi.

Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) yapıldı. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy, öğrenci ile velilerin bir araya geldiği yarışmada öğretmenlerden oluşan 5 kişilik jüri değerlendirmede bulundu.

Koreografi hazırladılar

İstiklal Marşı Okuma Yarışması’na Kepez ilçesinde bulunan okulların öğrencileri katıldı. Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletine armağanı olan duygu yüklü dizeleri gönülden hissederek okuyabilmek için birbirleri ile kıyasıya yarıştılar. Önce okulları bünyesinde, ardından bölgesel olarak yapılan yarışmada, her öğretim kademesinden 5’er öğrenci birincilik için mücadele etti. Birincilere bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere bisiklet, dördüncü ve beşinci olan öğrencilere de satranç takımı hediye edildi. Özellikle koreografi eşliğinde marş okuyan çocuklar uzun süre alkışlandı.

Çanakkale Gezisi Hediyesi

Lise kategorisinde Karatay Lisesi öğrencisi Zehra Öztunç, ortaokul kategorisinde Mustafa Adıyaman Ortaokulu öğrencisi Tuana Girginez, ilkokul kategorisinde ise Hüseyin Ak İlkokulu’ndan Serap Sudenaz Üneşi birinci oldu. Jüri üyelerine teşekkür plaketi, birincilere de hediye takdim eden Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy, tüm yarışmacı öğrenciler ve aileleri için Çanakkale Gezisi hazırlıklarının yapıldığı açıklaması coşkuyla karşılandı.
Kaynak: iha