Kepez’in ilk kültür ve sanat alanı olarak 2011 yılında hizmete giren Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM), 2017 yılında düzenlenen yüzlerce etkinlik yüz binleri buluşturdu.

Kepez Belediyesi EBKM 2017 yılında düzenlenen yüzlerce kültür sanat etkinliği ile sanat severleri bir araya getirdi. Hizmete girdiği 2011 yılından itibaren kültür, sanat, eğitim, sağlık, sosyal ve spor etkinlikleri ile Kepezlileri ağırlayan Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, ilçenin ilk kültür merkezi olması açısından da önemli bir yere sahip.

19 farklı alan yer alıyor

Kepez’de, Arif Nihat Asya Açıkhava Tiyatrosu’ndan Mimar Sinan Kongre Merkezi’ne kadar sonradan vücut bulan çeşitli büyüklükteki 19 farklı açık ve kapalı alanda, günümüzde aynı anda 50 bin kişiye etkinlik düzenlenebiliyor. Sakarya Bulvarı üzerindeki EBKM, ilçede düzenlenen kültür ve sanat faaliyetlerinin ana merkezi konumunda yer alıyor.

Konserler doldu taştı

Geçen yıl EBKM’nin fuayesinde açılan 18 sergiyi 2 bin 810 kişi gezerken, salonundaki 10 özel konserde 3 bin 650 kişi müzik ziyafeti ile buluştu. Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve senfoni korolarının 33 konseri bu mekanda yapıldı. Kepez Belediyesinin kendi koro topluluklarının verdiği 8 konsere ise 3 bin 50 kişi katıldı.

Seminerlerden yarışmalara

Sağlık ve eğitim alanında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde 24 seminere 5 bin 807 kişi katıldı. Hacivat ve Karagöz gölge oyunundan nevruza, liselilerin ekinliklerinden özel konserlere kadar toplamda 102 özel etkinliğe ise, 53 bin 460 kişi katılım gösterdi. Ayrıca bilgi, müzik, İstiklal Marşı okuma gibi çeşitli kategorilerdeki 8 yarışmayı, 6 bin 250 kişi izledi.

Tiyatroları on binler izledi

Kepez Belediye Tiyatrosu 5 farklı gösterisini, 66 kez yetişkinler ve 58 kez de çocuklar için sahneledi. Topluluğun tüm oyunlarını 57 bin 230 kişi izledi. Ayrıca Antalya Devlet Tiyatrosu yetişkinler için 4 farklı, çocuklara yönelik 8 faklı tiyatro gösterisini EBKM’de sundu. Antalya Devlet Opera ve Balesi 1, özel tiyatro toplulukları da 2 farklı çocuk oyunu için perde açtı. Kültür merkezinde yıl boyunca sahnelenen tüm tiyatro gösterileri için, 32 bin 560 çocuk ve yetişkin Kepezli bir araya geldi.