Elmalılı Hamdi Yazır’ın, Adnan Kahveci’nin, Fatin Rüştü Zorlu’nun, Hasan Polatkan’nın, Tevfik İleri’nin ve Recep Yazıcıoğlu’nun isimleri de Kepez’de yaşayacak. 
Kepez Belediye Meclisi, ülkemize ve Antalya’ya hizmet etmiş isimlere karşı vefa görevini yine yerine getirdi. Mart meclisinde birçok önemli şahsiyetin, şehitlerin isimlerini caddelere ve tesislere veren Kepez Belediye Meclisi, Nisan toplantısında da ülke tarihinde iz bırakan isimlerin yaşatılmasına yönelik karar aldı. 

Elmalılı Hamdi Yazır Caddesi

Ak Parti Grubu, isimlerinin ilçede yaşatılması, gelecek nesle aktarılması amacıyla, ülkeye ve Antalya’ya hizmet etmiş değerli şahsiyetlerin isimlerinin, Kepez Belediyesi’nin bu dönem açtığı caddelere verilmesini teklif etti. MHP ve CHP grubunun da destek vermesiyle önerge oy birliği mecliste kabul edildi. 
Son devrin önemli İslam alimlerinden olan ve 'Hak Dini Kur'an Dili' adlı tefsiriyle tanınan, Elmalılı Hamdi Yazır’in ismi, Hüsnü Karakaş Mahallesi Hastane Caddesi ile Habibler Mahallesi Düden Çayı arasındaki yola verildi. Bu yol Elmalılı Hamdi Yazır Caddesi ismini aldı. 

Adnan Kahveci de unutulmadı

5 Şubat 1993 tarihinde Bolu-Gerede yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci de unutulmadı. Gazi Mahallesi 6583 Sokak ile Habibler Mahallesi Musa Özkan Caddesi’ne kadar uzanan yol, Adnan kahveci Caddesi oldu. 

Demokrasi şehitleri de Kepez’de

27 Mayıs Askeri Darbe sonrasında idam edilen demokrasi şehitleri Demokrat Parti Hükümeti’nin Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu da Kepez’de gelecek nesle aktarılacak. Hüsnü Karakaş Mahallesi Güneş Caddesi ile Baraj Mahallesi’ndeki aile sağlı merkezinin doğu-batı istikametindeki yol, Fatin Rüştü Zorlu Caddesi; Baraj Mahallesi turizm yolu ile Hüsnü Karakaş Mahallesi Hastane Caddesi arasındaki yol ise Hasan Polatkan Caddesi olarak düzenlendi. 

İmam Hatip Okullarının öncüsü de Kepez’de

Yeni açılan yollara ismi verilen önemli bir şahsiyet de din eğitiminin serbest bırakılmasını sağlayarak, İmam Hatip Okullarının açılmasına öncülük eden, birçok lisenin ve üniversitenin açılmasına vesile olan Demokrat Partili eski bakanlardan Tevfik İleri oldu. Baraj Mahallesi turizm yolundan Muammer Aksoy Caddesi’ne kadar uzanan yol bundan sonra Tevfik İleri Caddesi olarak anılacak. 

Süper Vali’nin ismi de Kepez’de yaşayacak

Kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıra dışı fikirleri ve enerjisiyle, ayrıca bambaşka görüşleriyle Süper Vali olarak anılan ve geçirdiği trafik kazasının ardından bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ismi de Kepez’de yaşayacak. Gazi Mahallesi Yeşilırmak Caddesi ile Sütçüler Caddesi arasındaki 6583 sokağa Vali Recep Yazıcıoğlu ismi verildi. 
Başkan Hakan Tütüncü, duyarlılıklarından dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.