Başkan Uysal, Komşuevi’nin artık iyi günde ve kötü günde komşuların biraraya geldiği mekan haline geldiğini belirterek, “Bu tip ortamlarımızı arttırmayı düşünüyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin iyi günde ve kötü günde mahalle sakinlerinin biraraya geldiği Zerdalilik Komşu Evi, bu kez nişan törenine ev sahipliği yaptı. Almanca öğretmeni 32 yaşındaki Mehmet Ümit Duran ve 25 yaşındaki muhasebeci Ceyda Karakuş evlilik yolunda ilk adımı Komşuevi’nde düzenlenen törenle attı.

Davetlileri Zerdalilik Komşuevi’nde Damat adayının ailesi Ahmet ve Filiz Duran ve gelin adayının anne ve babası Gülşen ve Yaşar Karakuş karşıladı. Belediye Başkanı Uysal’ın nişan yüzüklerini taktığı çifti bu mutlu günlerinde arkadaşları da yalnız bırakmadı. 

NİŞANLILIK ÖNEMLİ BİR MÜESSESE

Başkan Uysal, nişan yüzüklerini takmadan önce, evlilik öncesi çiftlerin nişanlılık dönemi yaşamasının çok önemli olduğunu söyledi. İnsanların birbirlerini tanımalarının ancak birlikte yol yürüyerek mümkün olabileceğini dile getiren Başkan Uysal, “Eğer insanlar birbirlerini tanımadan evlenirlerse daha sonra karşılaşacakları sürprizler sonucunda evlilik birliğinin başarılı olmama ihtimali de yükseliyor” dedi.  

‘ÇOK YAKIŞMIŞLAR’

Gençleri tebrik eden Başkan Uysal, “Birbirlerine de çok yakışmışlar. İnanıyorum ki, bu tanımanın sonucunda mutlu sona ulaşacaklar, güzel bir yuva kuracaklar. O güzel yuvanın sonunda da mutlu, endişesiz, psikolojik yürürlüğü sağlam, insanları seven, insanlara saygılı, demokrat, cumhuriyet değerleriyle uyuşan, dengeli, sağlıklı insanlar yetiştirecekler topluma hediye edecekler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal, çiftin nişan yüzükleri takarken Zerdalilik Komşuevi’nde nişan eğlencesi çiftin ilk dansıyla başladı. Ardından oyun havaları ve halaylarla eğlence devam etti.  

KOMŞULARIN BULUŞMA NOKTASI

Başkan Uysal, Komşuevi’nin artık iyi günde ve kötü günde bütün komşuları biraraya getiren bir mekan haline geldiğini belirterek, “Burada komşularımız buluşuyor, küçük törenlerini yapıyorlar.  Yaş günlerini, hatta nişanlarını yapıyorlar. Bundan da biz çok mutluyuz. Bu tip ortamlarımızı arttırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.