Kepez’de, 21 lise arasında düzenlenen “Konuşa, konuşa başarmak” adlı münazara yarışmasının birincisi Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi oldu.

Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 21 lise arasında organize edilen, ön elemeleri 13 Şubat’ta yapılan münazara yarışması, final ve ödül töreniyle sona erdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde düzenlenen final yarışmalarını izleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada yarışmanın öğrencilerin hem eğitimlerine hem de ekip çalışmasını öğrenmelerine olumlu katkı sağladığını söyledi. 

Bütün okullar gönlümüzde birinci

Belediye başkanı olduğu ilk günden itibaren de ülkenin yarınları adına Milli Eğitim camiasının yanında olduğunun altını çizen Tütüncü, öğrencilik yıllarında kendilerine sunulmayan imkanları şimdi Kepezli öğrencilere sunduklarını, sunmaya da devam edeceklerini belirtti.
“Öğrencilerimizi çok iyi bir şekilde yetiştirebilirsek, yarınlarımız çok daha aydınlık olacak” diyen Tütüncü, bu ideale destek veren eğitimcilere ve bürokratlarına teşekkür etti.  Yarışmanın doğası gereği bazı okulların derece alacağını işaret eden Başkan Hakan Tütüncü,  “Bütün öğrenciler bizim gönlümüzde birincidir. Önemli olan onların bir gayretin içerisinde olmalarıdır.” açıklamasını yaptı.

Finalde 6 okul yarıştı

Büyük bir heyecanın yaşandığı finalde 6 lise birinci olabilmek için yarıştı. Biri başkan olmak üzere 3 öğrenciden oluşan okulların münazara ekibinin her bir üyesi, 5 dakika içerisinde savundukları tezin haklılığını ispat etmeye çalıştılar. Başkanlar ise 7 dakikalık sürede tezleriyle ilgili son sözü söylediler. Seyirci koltuğunda oturan öğrenciler ise alkışlarıyla okullarına destek verdiler.

Karşıt tezler çarpıştı

Özel AKEV Lisesi’nin “Trafik sorununun çözümünde eğitim daha etkilidir” tezine, Karatay Anadolu Lisesi “Trafik sorunun çözümünde kanunlar daha etkilidir” görüşüyle karşı çıktı. Şehit Ömer Dikmen Ticaret Meslek Lisesi’nin “Nükleer Santral Gereklidir” savını, Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi “Nükleer santral gerekli değildir” teziyle çürütmeye çalıştı.
Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesi münazara ekibi ise “Turizmin gelişmesinde turistik tesisler önemlidir” iddiasında bulunurken, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi “Turizmin gelişmesinde doğa ve tarih önemlidir” görüşünü savundu.

Dereceye giren okullar 
Başkanlığını Avni Burçak’ın yaptığı ve 6 üyeden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ise“Konuşa, konuşa başarmak” adlı münazara yarışmasının birincisi Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi oldu. Yarışmada ikinciliği Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, üçüncülüğü Karatay Anadolu Lisesi,  dördüncülüğü Özel AKEV Lisesi, beşinciliği Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesi, altıncılığı ise Şehit Ömer Dikmen Ticaret Meslek Lisesi elde etti.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, dereceye giren okullara ödüllerini verdi.
Kocagöz, yarışmaya desteklerinden dolayı Hüdai Vural’a, şube müdürlerine ve jüri üyelerine plaket takdim etti.
Yarışmanın sonunda Çağlayan Lisesi Müzik Grubu, mini bir konser verdi.
Yarışmanın birincilerine ve ikincilerine diz üstü bilgisayar, üçüncülere MP4 müzik çalar, dördüncü, beşinci ve altıncılara ise kol saati hediye edildi.