Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yapıları Şube Müdürlüğü, Antalya sahillerinden halkın en sağlıklı şekilde istifade etmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde Kıyı Kanunu’na aykırılıklar kaldırıldı.

Konyaaltı Sahili’nde Kıyı Kenar Kanununa göre halkın kullanımını kısıtlayıcı imalatların belirlenmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelere 21 Haziran’da tebligat gönderildi. Tebligatta Kıyı Kanunu’nun sahil şeridinde yapılacak yapılar başlıklı 8. maddesine dikkat çekilerek, “Uygulama imar planı bulunan yerlerde duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engellerin oluşturulamayacağı, moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici ve çevreyi bozucu etkisi olan atık ve artıkların dökülemeyeceğine, kazı yapılamayacağına” dikkat çekildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri maddede yer alan bu hüküm gereği sahilde bulunan engellerin kaldırılması hususunda işletmelere ihtarname verilerek aykırılığın giderilmesi için 24.06.2019 tarih saat 17.00’ a kadar süre verdi.

ENGELLER KALDIRILDI

24 Haziran Pazartesi günü saat 17.00’a kadar aykırılığın giderilmediğini tespit eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Konyaaltı Sahilinde bulunan mevzuata aykırı yapıların kaldırılması hususunda işlem başlattı. Zabıta ekipleri, işgalleri sona erdirmek üzere iş makineleriyle Konyaaltı Sahili’ne gitti. İşletme sahipleri ile yapılan görüşmeler sonucu işletmeler, plajda sınır oluşturan saksı, bayrak, halat ve zincir gibi engelleri kaldıracaklarını taahhüt etti. Bunun üzerine söz konusu engeller işletmeler tarafından kaldırılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sahil üzerindeki aykırılıklar sona erinceye kadar denetimlerin süreceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi