Sosyal belediyeciliğin Antalya’da öncülüğünü yapan Konyaaltı Belediyesi, yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların ücretsiz alış veriş yapabildikleri Gıda Bankası’nı geçtiğimiz günlerde hizmete açmıştı. Konyaaltı Belediyesi, şimdi de Gıda Bankası’nın devamı niteliğindeki bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gıda Bankası’nın vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtirken, şimdide aynı düşünceyle geliştirdikleri Giyim Bankası’nı hizmete açtıklarını söyledi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara KONKART isminde kartlar vereceklerini ifade eden Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak her ay bu kartlara belli miktar TL yükleyeceklerini ve kart sahibi vatandaşların Giyim Bankası’ndan ücretsiz alışveriş yapabileceklerini söyledi.
Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce geliştirilen proje ile amaçlarının vatandaşlardan gelen ihtiyaç fazlası eşyaları, ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırarak, bir iyilik hareketi başlatmak olduğunu kaydetti.
 Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM)’nde hizmete açılan Giyim Bankası ile ayakkabıdan giyime, okul araç-gereçlerinden oyuncağa pek çok ürün ücretsiz veriliyor. İhtiyaç fazlası eşyalarını bağışlayarak projeye katkı koymak isteyen vatandaşlar, 259 15 15 nolu telefonlardan Konyaaltı Belediyesi’ni arayabilirler. Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı ekipler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere verilen adreslerden bu eşyaları alıyor ve Giyim Bankası’nda reyonlara yerleştiriyor.