Yaşlı Kadına  21 bıçak salladı  yetmedi tekmeledi

Antalya’da yıllarca iyilik yaptığı komşusu tarafından 21 kez bıçaklandıktan sonra can çekişirken tekmelenerek öldürülen Zeliha Tavşancı’nın eşi ve çocukları cinayet zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Antalya’da 29 Eylül günü komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı’yı 21 bıçak darbesi ile öldüren Abdullah Çiçek’in (27) korkunç cinayeti nasıl işlediğinin görüntüsü güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Çiçek’in yıllardır kendilerine yardım eden ve yemek yapıp yediren komşusunu bıçakladıktan sonra tekmelemesi ise izleyenlerin yüreğini sızlattı. Eşi Zeliha Tavşancı’nın komşusu Abdullah Çiçek tarafından hiç sebepsiz hunharca öldürülmesini güvenlik kamerasından seyreden Hasan Ali Tavşancı, “Bu  adam bir suç makinesi ‘şizofrenim’ deyip cinayetten yırtmasın. ” diyerek yetkililere seslendi.

EVİME FARELERİ SEN Mİ KOYDUN

Antalya’nın Kepez İlçesi Emek Mahallesi’nde oturan Abdullah Çiçek, 29 Eylül günü saat 12.00 sularında eline ekmek bıçağını alarak dışarı çıktı. Evinin önünde oturan karşı komşusu Zeliha Tavşancı’ya, “Evime fare ölülerini sen mi koydun” deyip 21 kez bıçakladı. Yetmedi can çekişen kadını tekmeledi. Korkunç cinayetin ardından olay yerine polis geldi. Zanlı Abdullah Çiçek’i polis aracının önünde durarak polisin gözü önünde elindeki cinayet bıçağını yere fırlatmasının ardından ekipler gözaltına aldı. Olay yerine gelen 112 ekipleri yerde kanlar içinde kalan talihsiz kadını Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayeti öğrenen Zeliha Tavşancı’nın eşi ve çocukları olaya inanmak istemedi. Çünkü annelerini öldüren kişi yıllardır yardım ettikleri ve yemeklerini paylaştıklarnı komşuları idi.

ŞİZOFREN TEDAVİSİ GÖRMÜŞ

Abdullah Çiçek polise verdiği ifadede 2011-2013 yılları arasında yaklaşık 1.5 yıl psikolojik tedavisi gördüğünü söyledi. 2011 yılında 45 gün süreyle de Manisa ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde yatılı olarak tedavi gördüğünü de belirten cinayet zanlısı Çiçek, yaklaşık bir yıldır da ilaç dahil hiçbir tedavi görmediğini söyledi. Öldürdüğü komşusu Zeliha Tavşancı’yı çok iyi tanıdığın ve aralarında hiçbir sorun olmadığını da belirten zanlı Çiçek, “Ne çocukları ne de kendisiyle bir husumetim yok. Hatta bana kendisi elma bile verdi. Bende alıp yedim” dedi.

MUTFAKTA FARE ÖLÜSÜ VARDI

Yıllardır ekmeğini yediği komşusunu acımasızca bıçakladıktan sonra tekmeleyerek öldüren cinayet zanlısı Abdullah Çiçek, olayın ardından polise verdiği ifadede bir hafta önce evin mutfağında fare ölüsü gördüğünü bunları çöpe attığını mutfağı yıkadığını söyledi. 10 dakika sonra yine mutfakta fare ölüsü gördüğünü yine çöpe attığını ardından evinin önünde oturan Zeliha Tavşancı’ya durumu anlattığını onunda kendisine ‘iyi’ dediğini söyledi. Bir gün sonra evinin önünde oturan Zeliha Tavşancı’ya tekrardan “ Evime fareleri sen mi koydun? Diye sorduğunu. Onunda kendisine “Evet ben koydum” demesi üzerine defalarca bıçakladığını. Yerde yatarken de tekmelediğini pisliğin ölmeyi hak ettiğini söyledi.

İNANMAK İSTEMEDİLER

Akıllara durgunluk veren korkunç cinayetin ardından Zeliha Tavşancı’nın eşi Hasan Ali Tavşancı, oğlu Adem kızı Ayşe Tavşancı olaya inanmak istemediler. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan kişi komşularıydı. Evinin güvenlik kamerasından eşinin öldürüşünü saniye saniye izleyen Hasan Ali Tavşancı, yıllardır katil zanlısı ile eşinin yaptığı yemekleri paylaştıklarını söyledi. Cinayet zanlısı Abdullah Çiçek’in psikolojik nedenlerden dolayı cinayetten kurtulmak isteyeceğini de belirten Hasan Ali Tavşancı, “Bu adam tam bir suç makinesi. Karıncayı bile incitmeyen eşimi defalarca bıçaklıyor. Ardından can çekişen insanı tekmeliyor. Dünyanın en cani insanı bile bunu yapmaz. Daha önceki psikolojik raporları  ile cinayetten yırtmaya çalışacak. Bu adam dışarı çıkarsa onlarca kişiyi öldürür. Buradan yetkilileri uyarıyorum” dedi.

ANNEM BİR MELEKTİ

Öte yandan Ayşe ve Adem Tavşancı annelerinin iyilik meleği bir kadın olduğunu söylediler. Annelerinin yıllarca iyilik ve yardım ettiği kişi  tarafından acımasızca ve hunharca öldürülmesine inanmak istemediklerini de belirten Tavşancı kardeşler, “Bu cani sakin dışarı salıverilmesin. En ağır şekilde cezalandırılsın” diyerek tepkilerini dile getirdiler.