Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi ve İnşaatçılar Odası arasında, “Topraklama direnci Ölçme ve Değerlendirme Raporu Hazırlama” protokolü imzalandı.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası “Topraklama direnci Ölçme ve Değerlendirme Raporu Hazırlama” kursu açacak. Protokol kapsamında İnşaatçılar Odası bünyesindeki elektrikçilere “Topraklama direnci Ölçme ve Değerlendirme Raporu Hazırlama” eğitimi verilecek. İnşaatçılar Odası Başkanı Hasan Ülkü, “Antalya’da nerdeyse tüm elektrikçilerden ölçüm raporu istenir, bunu daha önce tekniker olarak bizler verebiliyorduk. Ancak artık biz veremiyoruz, arkadaşların bu konuda sertifika almaları gerek. Biz de arkadaşlarımızı mağdur etmeyelim, Halk Eğitim aracılığı ile verilecek kursların sonun Milli Eğitim onaylı sertifika verilsin. Diye düşündük, her şey esnafımız için, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Müdürü Öznur Taşkan ise, Halk eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen bir Elektrik Mühendisi tarafından verilecek kursun toplamda 40 saat süreceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız da esnafa hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.